Na hlavný obsah

Útočník, ktorý vlani v Banskej Bystrici pobodal 15-ročné dievča, je opäť vo väzbe

Mladík bol na slobode, keď sa z väzby dostal pre pochybenie súdu.

Útočník, ktorý vlani v Banskej Bystrici pobodal 15-ročné dievča, je opäť vo väzbe
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mladý muž, ktorý vlani v apríli v Banskej Bystrici s nožom napadol a ťažko zranil 15-ročné dievča, je opäť vo väzbe.

V pondelok (11. 3.) o tom rozhodol Okresný súd Banská Bystrica, rozhodnutie nie je právoplatné. Mladík bol na slobode od polovice februára, keď sa z väzby dostal pre pochybenie okresného súdu.

„Okresný súd v Banskej Bystrici rozhodol o vzatí obžalovaného do opakovanej väzby z dôvodu takzvanej útekovej, ako aj kolúznej väzby, pričom väzba obžalovaného nebola nahradená dohľadom probačného a mediačného úradníka,“ priblížila hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Uhrovičová.

Ako dodala, opakovaná väzba obžalovaného začala v piatok (8. 3.) popoludní, keď ho obmedzili na osobnej slobode na základe príkazu na zatknutie. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, obžalovaný si ponechal lehotu na podanie sťažnosti.

V piatok (8. 3.) sa na banskobystrickom okresnom súde malo začať aj hlavné pojednávanie, mladý muž, ktorý čelí obžalobe pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu, sa naň nedostavil.

Obžalovaný bol na slobode približne od polovice februára. Z väzby sa dostal po pochybení okresného súdu, ktorý krajskému súdu neskoro predložil spis na rozhodnutie o podanej sťažnosti obžalovaného voči ponechaní vo väzbe.

K útoku na banskobystrickom sídlisku Fončorda došlo začiatkom apríla 2023. V tom čase 22-ročný muž zaútočil na 15-ročné dievča a nožom jej spôsobil ťažké zranenia.

Útočník po skutku z miesta činu ušiel, krátko po incidente ho pri jednej zo základných škôl zadržala polícia. Nasledujúci deň pri pátracej akcii našli aj nôž, ktorým mal útočiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko