Na hlavný obsah

Na východe Slovenska vyčíňal muž, ktorý sa vydával za policajta. Ľudí ohrozoval zbraňou

Kurióznym prípadom sa už zaoberajú skutoční policajti.

Na východe Slovenska vyčíňal muž, ktorý sa vydával za policajta. Ľudí ohrozoval zbraňou
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Spišskej Novej Vsi ohrozoval zbraňou dvojicu mladých mužov chlap, ktorý sa vydával za policajta. Preukázal sa aj odznakom. Kurióznym prípadom sa už zaoberajú skutoční policajti.

Dvojicu v aute mal prenasledovať vodič v ďalšom aute. K incidentu malo dôjsť v nočných hodinách, na parkovisku, na jednom zo sídlisk v Spišskej Novej Vsi.

“Odbočili sme na parkovisko. Rovno nás zablokovalo. Vyšiel šofér z auta. Vytiahol na mňa zbraň, do ktorej nabil zásobník a natiahol ju. Vyhrážal sa nám, že nás tu všetkých postrieľa. Následne vytiahol nejaký falošný preukaz polície. Vyhrážal sa nám, že nás zoberie na stanicu, že budeme mať z toho problém,” opísal účastník incidentu.   

Bezprostredne po incidente volali na tiesňovú linku 158. Na obvodnom oddelení v Spišskej Novej Vsi, podali trestné oznámenie.

Falošnému policajtovi sa v Správach RTVS venovala Marie Balážová Melníková:

“Došlo k verbálnemu konfliktu medzi dvomi vodičmi osobných motorových vozidiel, počas ktorého sa mal jeden z účastníkov incidentu preukázať odznakom polície a vytiahnuť zbraň. Udalosť policajti nateraz preverujú ako podozrenie zo spáchania trestného činu nebezpečného vyhrážania,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Polícii sa podarilo podozrivú osobu stotožniť. Jeho zbraň poslali na expertízu.

“Ide o civilnú osobu. Osoba sa nepreukázala preukazom policajta, ale nálepkou s označením Policajný zbor, ktorú je možné si zabezpečiť na dostupných internetových stránkach firiem,” dodala Ivanová.

“Zo sociálnych sietí vieme, že sa nevyhrážal len nám, ale aj iným,” povedal účastník incidentu.

“Ide o jediný prípad, v okrese Spišská Nová Ves, aj v rámci košického kraja. Viac takýchto prípadov neevidujeme,” vyhlásila hovorkyňa.

S mladým mužom, ktorý sa vydával za policajta, sme sa skontaktovali. Povedal, že po porade s právnikom sa k celej veci vyjadrovať nebude.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny