Na hlavný obsah

Nitra po dvoch víťazstvách na Zemplíne krotí eufóriu, Michalovčania chcú na zápas zabudnúť

Buc priznal, že nikto nečakal, že to s Nitrou bude také náročné.

Nitra po dvoch víťazstvách na Zemplíne krotí eufóriu, Michalovčania chcú na zápas zabudnúť
Na snímke uprostred brankár Michaloviec Stanislav Škorvánek inkasuje druhý gól v druhom zápase semifinále. Foto: TASR/Roman Hanc

Hokejisti HK Nitra dali v úvodných dvoch semifinálových zápasoch play off Tipos extraligy zabudnúť na papierové predpoklady a v súboji o finále vedú už 2:0. Na stredajší (3. 4.) triumf 3:2 nadviazali presvedčivým víťazstvom 8:2, keď domácim v prvej tretine udelili lekciu z efektivity. Po jednoznačnom víťazstve však zdôrazňovali potrebu krotiť eufóriu a duel chceli čo najskôr hodiť za hlavu aj Michalovčania.

Ich ambície vyrovnať sériu na 1:1 dostali vážne trhliny už v úvode zápasu, keď rýchlo prehrávali 0:2 a následne sa po faule Mitchella Hearda dostali do päťminútového oslabenia. Ich nevydarená prvá tretina napokon vyústila do jasného skóre pre Nitru, ktorá potrebovala na 5 gólov iba 11 striel.

Zároveň využila aj slabší deň zvyčajnej opory Michalovčanov brankára Stanislava Škorváneka, ktorý sa nechal vystriedať Vladimírom Glosárom po treťom inkasovanom góle.

„Ťažko sa hľadajú slová. Tento zápas už treba hodiť za hlavu a pozerať sa na ďalší,“ vystihol pocity Michalovčanov útočník Dávid Buc.

Až traja hráči Michaloviec skončili predčasne

Jeho tím sa v zápase prezentoval aj dôraznou hrou, ktorá bola často za hranicou pravidiel. Aj preto dostali Heard, Sena Acolatse a Marek Valach vyššie tresty do konca zápasu. Na druhom bode pre súpera to však nič nezmenilo.

„Pred sériou sme boli jasný favorit a asi nikto nečakal, že to bude také náročné. Z toho asi vyplynula naša nervozita a fauly. Musíme si to rozobrať v kabíne a do ďalších zápasov zmeniť nejaké veci,“ poznamenal Buc, ktorý k priebežnému stavu 0:2 v sérii pripomenul sériu medzi Michalovcami a Popradom spred dvoch rokov, v ktorej Dukla viedla 2:0, no napokon sa z postupu do finále tešili „kamzíci.“

Aj podľa asistenta nitrianskeho trénera Ivana Švarného bol pre ďalší vývoj zápasu dôležitý jeho úvod.

„Začiatok vždy ukáže, akým smerom sa bude vyvíjať zápas. Nezačali sme geniálne, Michalovce mali hneď v prvom striedaní veľkú šancu skórovať. Nepremenili ju a my sme pomerne rýchlo dali 3-4 góly. To nám dodalo sebavedomie. Neskôr sa objavili aj ostrejšie súboje, ale s tým treba počítať, keď je taký stav. Hráčov sme sa snažili poučiť, aby rýchlo posúvali puk a nerobili zo seba terče. Za vysokého stavu sme sa netlačili dopredu, ale snažili sme sa kontrolovať hru a byť stále aktívni.“

Dvomi gólmi sa na presvedčivom víťazstve podieľal útočník Tomáš Hrnka, ktorý podobne ako Švarný naznačil, že druhý semifinálový duel sa vymykal zo štandardov play off.

„Najdôležitejšie je, že odchádzame s dvomi víťazstvami. V prvej tretine to bol vyrovnaný hokej a hoci sme viedli 4:0, nebol v hre až taký rozdiel. Teraz bude dôležité, aby sme po takomto výsledku nezaspali. Sme radi, že dva zápasy v Michalovciach takto dopadli, no nič to nemení na tom, že ešte musíme zvíťaziť v ďalších dvoch,“ upozornil Hrnka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport