Na hlavný obsah

Po strete s medveďom na Liptove utrpel muž (35) viaceré zranenia, previezli ho do nemocnice

Muž utrpel poranenie hrudníka, zlomeninu rebier a úraz chrbtice.

Po strete s medveďom na Liptove utrpel muž (35) viaceré zranenia, previezli ho do nemocnice
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Poranenie hrudníka, zlomeninu rebier a úraz chrbtice utrpel vo štvrtok (4. 4.) po strete s medveďom na Liptove 35-ročný muž.

Potvrdila to hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová a Kristína Bocková zo Štátnej ochrany prírody SR.

K zranenému vyslali ráno do Liptovskej Sielnice ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci. „Záchranári muža po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši,“ dodala Klimešová.

Stalo sa to v katastri obce Kvačany. Lesník v sebaobrane trikrát výstražne vystrelil a medveďa zahnal. Zásahový tím pre medveďa hnedého v spolupráci s políciou urobil obhliadku, miesto útoku nie je v blízkosti obce. Budúceho týždňa by o ochrane ľudí pred útokmi medveďov mal mimoriadne rokovať parlament.

„Bežiaci medveď narazil do lesníka na úzkom lesnom chodníku v svahovitom teréne s hustým bukovým porastom. Mladý 35-ročný muž po náraze spadol a utrpel zranenia hrudníka, chrbtice a zlomeninu rebier. Na odplašenie medveďa v sebaobrane tri razy výstražne vystrelil,“ opísala situáciu hovorkyňa Štátnej ochrany prírody Kristína Bocková.

Ďalšej nebezpečnej udalosti s medveďom sme sa venovali aj v Správach RTVS:

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny