Na hlavný obsah

Poznáme výsledky volieb vo všetkých obciach a mestách Slovenska. Takto volili vaši susedia

Súboj o rodnú Banskú Bystricu vyhral Ivan Korčok.

Poznáme výsledky volieb vo všetkých obciach a mestách Slovenska. Takto volili vaši susedia
Volička vhadzuje obálku s hlasovacím lístkom do volebnej urny. Foto: TASR/František Iván

Aj napriek tomu, že Peter Pellegrini získal tesnú väčšinu v banskobystrickom okrese, súboj o rodné mesto zvíťazil Ivan Korčok. V Banskej Bystrici získal takmer 53 percent. Peter Pellegrini za ním zaostal necelých šesť percent.

Vyplýva to z oficiálnych výsledkov druhého kola prezidentských volieb. V nedeľu (7. 4.) ich zverejnil Štatistický úrad SR a potvrdila Štátna komisia pre voľby.

V okresoch Košice I až IV získal väčšiu podporu Ivan Korčok, Peter Pellegrini zas viedol v okrese Košice-okolie. V Košickom kraji napokon zvíťazil Peter Pellegrini so ziskom 54,42 percenta hlasov. Ivanovi Korčokovi sa podarilo zvíťaziť len v jednom z ôsmich samosprávnych krajoch.

Najmenej hlasov získali obaja kandidáti na post prezidenta SR v okrese Medzilaborce. Petra Pellegriniho tam volilo 3 717 voličov, čo predstavuje 76,79 percenta hlasov. Ivanovi Korčokovi zas svoj hlas v tomto okrese dalo 1 123 voličov. Získal teda 23,20 percenta hlasov.

Novozvolený prezident SR Peter Pellegrini získal po sčítaní všetkých hlasov podporu 53,12 percenta voličov. Jeho protikandidát Ivan Korčok skončil s výsledkom 46,87 percenta hlasov.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko