Na hlavný obsah

Slováci žijúci v zahraničí majú o voľby záujem: V Kútoch sa tvorili rady

Prví voliči stáli pred miestnosťami od pol siedmej ráno.

Slováci žijúci v zahraničí majú o voľby záujem: V Kútoch sa tvorili rady
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V obci Kúty na Záhorí volili stovky Slovákov, ktorí žijú, študujú či pracujú v Českej republike. Obec pre nich pripravila tri volebné okrsky. Prví voliči stáli pred miestnosťami od pol siedmej ráno.

Voličov pred volebnými miestnosťami v Kútoch čakali rady. Väčšina ľudí pricestovala z Česka.

„Ako si viete všimnúť, od rána sme sa nezastavili, od rána je tu rada. Keď si to porovnáme s prvým kolom, tak tých ľudí chodilo dosť pomenej,“ uviedol predseda volebnej komisie okrsku č. 1 v Kútoch Ondrej Lánik.

Voľbám v Kútoch sa v Správach RTVS venovala redaktorka Natália Dvoranová:

Kúty sú od Českej republiky vzdialené približne štyri kilometre. Mnohí voliči prišli z hlasovacími preukazmi medzištátnymi vlakmi. Tie tu stoja každé dve hodiny.

„Teraz máme len 200-220 ľudí, čo sa týka tých, ktorí docestovali, aby mohli odvoliť,“ povedal predseda volebnej komisie okrsku č. 2 v Kútoch Martin Wolf.

„Zhruba 650 ľudí bolo doteraz voliť, z toho je minimálne 400 takýchto, buď s hlasovacím preukazom alebo bez trvalého pobytu s cestovným pasom,“ dodal Lánik.

Počas dňa došlo iba k menším problémom. Jedna pani si zabudla občiansky preukaz v zástene, druhá nemala platný cestovný pas. Okrem toho boli voľby v Kútoch pokojné.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny