Na hlavný obsah

Spišiaci si uvedomujú silu Košíc. Majdan: Bude to vyrovnaná séria

Vo vyraďovacej časti sa Spišiaci stretnú s Košičanmi prvýkrát.

Spišiaci si uvedomujú silu Košíc. Majdan: Bude to vyrovnaná séria
Na snímke útočník Spišskej Novej Vsi Juraj Majdan v zápase proti HC Košice. Foto: Facebook/HK Spisska Nova Ves

Hokejisti Spišskej Novej Vsi rešpektujú silu ich semifinálového súpera, no pred sériou s Košicami netaja túžbu postúpiť do svojho prvého finále. Výsledkami v základnej časti ukázali oprávnenosť vysokých ambícií a v boji o historické finále sa budú spoliehať aj na pomoc vlastných fanúšikov, pred ktorými v piatok (5. 4.) odštartujú sériu.

„Košice hrajú veľmi dobre v strednom pásmom a majú výborne zabezpečenú obranu. Z toho vyrážajú do protiútokov a sú silní s pukom. Očakávam náročnú a dlhú sériu,“ uviedol útočník Juraj Majdan pre TASR.

Súboje v základnej časti boli vyrovnané

Tímy odohrali v základnej časti šesť zápasov, päť z nich sa skončilo najtesnejším rozdielom a trikrát sa o víťazovi muselo rozhodnúť po riadnom hracom čase.

„Svedčí to o tom, že oba tímy sú vyrovnané. Aj preto si myslím, že to bude vyrovnaná séria, v ktorej rozhodnú maličkosti a aj to, kto dá do toho viac srdca a ukáže väčšiu túžbu zvíťaziť,“ konštatoval Majdan.

Pre skúseného útočníka pôjde v prebiehajúcej play off už o druhú sériu, v ktorej nastúpi proti klubu, v ktorom v minulosti pôsobil. V drese štvrťfinálového súpera z Banskej Bystrice zažil individuálne najúspešnejší ročník 2015/2016 (65 bodov), v košických farbách pôsobil v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020.

„Nevnímam to nejako špeciálne. Síce som tam hral, no zápasy proti Košiciam beriem ako každý iný. Je to špičkový tím ligy a chceme sa proti nemu ukázať v čo najlepšom svetle. Verím, že cez nich postúpime.“

Spišiaci si pred semifinále, v ktorom budú hrať na domácom ľade nielen v prvých dvoch zápasoch, ale aj v prípadnom piatom i siedmom, uvedomujú silu súpera. V základnej časti však na neho dokázali nájsť recept, keď zvíťazili v štyroch zo šiestich duelov.

„Ich prednosťami sú vyrovnaná brankárska dvojica, výborná defenzíva aj útok. Takisto majú aj skúseného trénera a celkovo skúsený tím. Silu majú na každom poste. Z môjho pohľadu je to veľmi silný súper,“ poznamenal Majdan.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport