Na hlavný obsah

Zvolenčania sa vrhli do príprav na ďalší ročník, ako prvé oznámili meno nového trénera

Nový tréner Zvolena pôsobil pod Pustým hradom aj ako hráč.

Zvolenčania sa vrhli do príprav na ďalší ročník, ako prvé oznámili meno nového trénera
Na snímke nový tréner HKM Zvolen Martin Štrba. Foto: www.hkmzvolen.sk

Hokejový klub HKM Zvolen v nasledujúcej sezóne povedie Čech Martin Štrba. Štyridsaťosemročný tréner naposledy pôsobil v Humennom.

„Sezóna sa pre HKM skončila len minulý týždeň, ale vedenie už usilovne pracuje na tvorbe nového kádra pre sezónu 2024/25. Jednou z najdôležitejších a najťažších úloh bolo stabilizovanie trénerského postu, ktoré je už dnes definitívne vyriešené. HKM Zvolen povedie ako hlavný tréner Martin Štrba,“ napísal klub na svojej oficiálnej stránke.

V prebiehajúcej sezóne sa vo Zvolene na pozícii hlavného trénera vystriedala až trojica trénerov. Po tom, čo z funkcií odstúpili Peter Oremus s Andrejom Kmečom a tím krátko viedol Norbert Javorčík, priviedlo vedenie klubu Jamieho Russella. Zvolen zdolal v baráži o play off Mikuláš 3:2 na zápasy, no následne podľahol vo štvrťfinále Michalovciam 1:4.


Skúsený český tréner Štrba by mal priniesť nový impulz do kabíny. Hráčsku kariéru odohral takmer celú v ČR, až na dva krátke angažmány v Rusku a na Slovensku práve vo Zvolene. Ako útočník si v drese HKM pripísal 31 bodov v 41 zápasoch.

Trénerskú kariéru začal v Českých Budějoviciach, kde pôsobil šesť sezón ako asistent trénera pri junioroch aj A-tíme. Pozíciu hlavného kouča medzi dospelými si prvýkrát vyskúšal v sezóne 2018/19, keď viedol Pirátov Chomutov v druhej českej súťaži. Neskôr pôsobil v pražskej Slávii, Baníku Sokolov a Prostějove, odkiaľ sa presunul v novembri minulého roka do HC 19 Humenné.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport