Na hlavný obsah

Bokroš sa stal novým hlavným trénerom Dukly Trenčín

Bokroš doviedol v sezóne 2023/2024 Žilinu do najvyššej súťaže.

Bokroš sa stal novým hlavným trénerom Dukly Trenčín
Na archívnej snímke tréner Ernest Bokroš. Foto: TASR/Roman Hanc

Hlavným trénerom hokejistov HK Dukla Trenčín sa stal Ernest Bokroš. Do najvyššej slovenskej súťaže sa vráti po sezóne, v ktorej doviedol tím Vlci Žilina k postupu do extraligy. Vo funkcii nahradí Milana Bartoviča, ktorý viedol tím v sezóne 2023/2024. Klub informoval o trénerskej zmene na oficiálnej stránke.

„S menom Ernest Bokroš sa spája rešpekt a disciplína, ktorá vždy patrila medzi tradičné hodnoty Dukly Trenčín. Je jednoznačne skúseným trénerom zameraným na detaily, čo môže vo vyrovnanej Extralige rozhodovať. Trenčín je jeho domovom, kde v sezóne 1995/1996 odštartoval svoju úspešnú trénerskú kariéru. Keďže sme až dnes dotiahli posledné detaily zmluvy, čím sme oficiálne spečatili spoluprácu, tak v tomto momente už môžeme povedať… Pán tréner, vitajte naspäť doma,“ uvádza sa vo vyhlásení na oficiálnej stránke trenčianskej Dukly.

Bokroš odštartoval práve v Trenčíne v sezóne 1995/1996 svoju trénerskú kariéru, keď pôsobil ako asistent Rudolfa Potscha. Počas hráčskej kariéry získal v roku 1992 s Duklou federálny titul.

Ako tréner získal slovenské tituly so Slovanom Bratislava a Zvolenom, v najvyššej súťaži viedol aj tímy Detvy, Prešova a slovenskej „dvadsiatky“. V zbierke úspechov má aj český titul, ktorý získal v roku 2004 so Zlínom.

Na medzinárodnej úrovni bol asistent trénera slovenskej reprezentácie pri zisku zlatej a striebornej medaily na MS 2002 resp. 2003. S dvadsiatkou získal bronz na juniorských MS 2015.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport