Na hlavný obsah

Ponuka exotických destinácií s odletmi z Bratislavy sa ešte rozšíri. Kam sa bude lietať?

Aj počet dovolenkových termínov bude vyšší.

Ponuka exotických destinácií s odletmi z Bratislavy sa ešte rozšíri. Kam sa bude lietať?
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V exotických destináciách dovolenkovali od októbra do apríla tisícky slovenských turistov. Taká je bilancia cestovných kancelárií. Ďalšia sezóna exotických dovoleniek s odletmi z Bratislavy bude na destinácie ešte bohatšia.

Kuba, Vietnam, Dominikánska republika alebo Zanzibar. Tieto destinácie s odletom z Bratislavy kraľovali v rebríčku obľúbenosti počas posledných mesiacov.

„Takýto počet možností vycestovania zo Slovenska do exotických destinácií tu ešte nikdy v histórii samostatného Slovenska nebol,“ zhodnotil prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr Roman Berkes.

Téme exotických destinácií sa v reportáži pre Správy RTVS venoval redaktor Radoslav Šebo:

„To letisko je extrémne vyťažené, sme viac-menej na maxime kapacity letiska. Tá zimná veľmi prekvapila, ľudia si to obľúbili a cestujú cez nás,“ zhodnotil riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Dušan Novota.

Hitom bol Vietnam

„Vlani, keď sme prišli s Vietnamom, tak to bola úplná novinka. Na začiatku bolo trochu zložité destináciu predstaviť, ale po sezóne môžeme povedať, že to bol hit tohtoročnej sezóny,“ uviedol hovorca CK Fischer Ján Bezděk.

Zimnú sezónu, a teda exotiku – už cestovné kancelárie uzavreli a hodnotia ju ako mimoriadne úspešnú. Začali preto s predajom na tú ďalšiu. Niektoré destinácie v ponuke zostávajú, iné zas pribudnú.

„Ostáva Vietnam a Dominikánska republika, budeme lietať Kubu, ale inú oblasť – Holguín, a top novinkou bude Mexiko – Cancún,“ oznámil riaditeľ DER Touristik SK Marcel Siekel.

„Ponúka nádherné biele piesočnaté pláže a tyrkysový Karibik, nádherne majské kultúrne pamiatky, archeologické náleziská, ako napríklad Tulum, Chichen Itza, kde sa nachádzajú aj pyramídy,“ priblížila možnosti v Mexiku Alica Šipošová z cestovnej kancelárie Kartago Tours.

Prvýkrát na Phuket

„Prvýkrát v histórii budeme lietať do thajského Phuket. A takisto budeme lietať na nádherný ostrov v rámci Indického oceánu na Maurícius. Okrem toho pokračujeme v minuloročnom, veľmi úspešnom projekte na Zanzibare. A takisto Egypt – Marsa Alam – takisto pre zimnú sezónu bude k dispozícii,“ načrtol country manažér pre Slovensko z CK Čedok Juraj Sliacky.

„Také tie najvychytenejšie, najkvalitnejšie alebo najobľúbenejšie destinácie a ubytovacie kapacity je veľký záujem. Mnohé z nich sú vypredané s veľkým časovým predstihom,“ priblížil Roman Berkes.

Cestovné kancelárie očakávajú, že dopyt po exotických dovolenkách bude počas nadchádzajúcej turistickej sezóny ešte vyšší. Počet dovolenkových termínov preto v prípade niektorých destinácií zdvojnásobili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika