Na hlavný obsah

Lengvarský by mal skončiť ako minister zdravotníctva, myslí si Fico

Tvrdí, že Matovič robí z ministra obyčajnú politickú handru.

Fico a Lengvarský
Na snímke zľava predseda Smeru-SD Robert Fico a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO).Foto: TASR, koláž: RTVS
Foto: TASR, koláž: RTVS

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) by mal z funkcie odísť a nahradiť by ho mal „tvrdý manažér“. Vyhlásil to v stredu (24. 11.) šéf Smeru-SD Robert Fico.

Lengvarský podľa neho nemá politickú podporu najmä od lídra OĽANO a vicepremiéra Igora Matoviča, ktorý ho zosmiešňuje. Podľa Fica nemá význam podávať návrh na odvolanie Lengvarského či celej vlády.

Smer-SD žiada, aby premiér Eduard Heger (OĽANO) i minister zdravotníctva prišli do pléna Národnej rady (NR) SR vysvetliť opatrenia a diskutovať o nich.

„Pokiaľ ide o boj proti pandémii, najzodpovednejší je minister zdravotníctva, nad ním je politicky zodpovednejší už len predseda vlády,“ skonštatoval Fico.

Považuje za smiešne a ponižujúce, ako sa k Lengvarskému správa Matovič, ktorý robí z ministra „obyčajnú politickú handru“.

„Na ministrovi vidieť, že sa nevie pohnúť z miesta, nemá politickú podporu, ak sa Matovič dobre nevyspí, nič nie je. Minister zdravotníctva by mal hodiť uterák do ringu a mal by dať priestor na to, aby koalícia začala uvažovať, koho nominuje na tento post,“ uviedol.

Šéf Smeru tiež kritizoval, že poslanci odmietli ich návrh, aby prišiel premiér na rokovanie parlamentu a predniesol poslancom základné informácie o riešení pandémie a nových opatreniach.

Treba podľa neho konfrontovať Hegera a Lengvarského s ich vyjadreniami z leta, keď tvrdili, že sú pripravení na tretiu vlnu a žiadny lockdown nebude. Parlament by mal podľa Fica rokovať na aktuálnej schôdzi len o návrhoch súvisiacich s pandémiou, sú pripravení stiahnuť aj svoje návrhy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko