Na hlavný obsah

Klouček z Lesov SR zostáva vo väzbe

Zadržali ho v júni počas veľkej protikorupčnej akcie v štátnom podniku.

Klouček z Lesov SR zostáva vo väzbe
Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie voči Kloučekovi z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Foto: TASR

Bývalý obchodný riaditeľ v štátnom podniku Lesy SR Tomáš Klouček zostáva vo väzbe. Je obvinený z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Senát najvyššieho súdu (NS) SR v piatok (25.9.) na neverejnom zasadnutí nevyhovel jeho sťažnosti proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu ponechať ho počas vyšetrovania vo väzbe.

„Sťažnosť obvinený podal proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, z 11. septembra, ktorým bola zamietnutá jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu,“  uviedla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Súd dospel k záveru, že dôvod kolúznej väzby stále trvá.

Obvinený Tomáš Klouček si podľa polície vypýtal finančný úplatok za to, že so súkromnou spoločnosťou, ktorá bola víťazom verejnej súťaže vyhlásenej verejným obstarávateľom Lesy SR, podpíše rámcové dohody. Malo ísť o 13 percent z mesačnej fakturácie. Časť bola v hotovosti a časť v podobe fiktívnych faktúr za poradenskú a inú činnosť.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) ho vzala do väzby 3. júna počas rozsiahlej akcie zameranej na vyšetrenie korupcie v štátnom podniku Lesy SR. Spolu s ním NAKA zadržala ďalších 36 osôb. Hrozí mu trest vo výške 10 až 15 rokov väzenia za prijímanie úplatku a 12 až 20 rokov za legalizáciu príjmu z trestnej činnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko