Na hlavný obsah

Rakúsko hlási 681 nových prípadov koronavírusu, tradičný ples zrušili

Najviac nových prípadov hlásia z rakúskej metropoly.

Rakúsko hlási 681 nových prípadov koronavírusu, tradičný ples zrušili
Ženy s ochrannými rúškami kráčajú ulicami Viedne. Foto: TASR/AP

Rakúsko za posledných 24 hodín zaznamenalo 681 nových prípadov nákazy koronavírusom a šesť úmrtí, informoval v stredu na svojej webovej stránke denník Kurier.

Vo Viedni pribudlo 305 nových prípadov a tri úmrtia. Spolková krajina Dolné Rakúsko hlási 100 nových prípadov, Horné Rakúsko 92 a Tirolsko 66.

Celkový počet pozitívne testovaných osôb od začiatku pandémie dosiahol podľa údajov rakúskeho ministerstva zdravotníctva zo stredajšieho rána (8.00 SEČ) viac ako 40 000. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 777 osôb. Rakúska vláda v stredu (23.9.) oznámila, že tradičný ples vo Viedenskej štátnej opere sa v roku 2021 neuskutoční z dôvodu pandémie koronavírusu, uvádza na svojej webovej stránke rakúska stanica ORF.

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz a vicekancelár Werner Kogler v spoločnom vyhlásení uviedli, že vláda rozhodnutie o zrušení Opernballu neprijímala ľahko. Riaditeľ Viedenskej štátnej opery Bogdan Roščič vyjadril v stredu ľútosť v súvislosti s jeho zrušením.“Všetci dúfame, že vo februári 2021 budeme môcť opäť zorganizovať ďalší žiarivý Opernball,“ povedal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet