Na hlavný obsah

RTVS má opäť najobjektívnejšie spravodajstvo

Dôveruje mu až 60 % respondentov.

RTVS má opäť najobjektívnejšie spravodajstvo
Foto: SITA

Televízne spravodajstvo RTVS je naďalej najobjektívnejšie na Slovensku. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu agentúry Median SK za obdobie apríl až jún 2020. Zúčastnilo sa na ňom 2079 respondentov vo veku 14 až 79 rokov. Spravodajstvo verejnoprávnej televízie za najobjektívnejšie označilo 22,5 % opýtaných. RTVS si tak aj v 2. kvartáli tohto roka udržala rovnako ako v 1. kvartáli 2020 prvú pozíciu.

Pri porovnaní dôvery v spravodajstvo jednotlivých televízií až 60 % respondentov uviedlo, že dôverujú spravodajstvu RTVS. Úplnú dôveru vyjadrilo 13 % opýtaných, možnosť skôr dôverujem označilo 47 % ľudí, čím sa RTVS tiež zaradila na prvú priečku spomedzi slovenských televízií. Agentúra Median SK urobila prieskum na objednávku RTVS v čase od 14.9. do 18.9. na vzorke 1 007 respondentov.

Zdroj: Median SK

„Ďakujem všetkým kolegyniam a kolegom zo sekcie spravodajstva. Vďaka ich zodpovednej práci nám diváci opakovane vyjadrili vysokú mieru dôvery. Budeme sa naďalej snažiť vysielať vyvážené, nestranné a objektívne správy tak v rozhlasovej, ako aj v televíznej časti spravodajstva,“ uviedol šéf sekcie Vahram Chuguryan.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko