Na hlavný obsah

Bratislava hľadá sociálnych pracovníkov do karanténneho mestečka

Mesto ho chce vybudovať pre ľudí bez domova.

Bratislava hľadá sociálnych pracovníkov do karanténneho mestečka
Magistrát mesta počas prvej vlny vytvoril na Zlatých pieskoch chránené karanténne mestečko pre Bratislavčanov bez dmova, ktorí čakajú na výsledky testov alebo je u nich potvrdené ochorenie COVID-19 s ľahkým priebehom. Foto: TASR

Mesto Bratislava hľadá sociálnych pracovníkov do karanténneho mestečka pre ľudí bez domova či do mestského terénneho tímu. Magistrát o tom informuje vo výzve zverejnenej na úradnej tabuli.

V súvislosti s pandémiou koronavírusu chce byť hlavné mesto čo najlepšie pripravené na nárast počtu infikovaných a chorých. „Jedným z opatrení je aj vybudovanie nového karanténneho mestečka, do ktorého hľadáme pomoc pre ľudí bez domova, ktorí budú prijatí s podozrením na ochorenie COVID-19, či s miernym priebehom tohto ochorenia. Naším cieľom je pomôcť im zvládnuť túto krízovú situáciu a podporiť ich počas celého pobytu v karanténe aj pri jej ukončení,“ spresnila samospráva.

Zároveň mestský sociálny terénny tím plánuje pôsobiť v nových lokalitách, akou je napríklad okolie obytného domu tzv. Pentagon na Stavbárskej vo Vrakuni.

Mesto reaguje aj na podnety občanov týkajúce sa ľudí bez domova. „Hľadáme sociálne citlivé riešenia a zintenzívňujeme podporu ľudí bez domova vo verejnom priestore počas súčasnej epidemiologickej situácie a zimného obdobia,“ spresnilo mesto.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny