Na hlavný obsah

Ich sťažnosti neprešli. Jankovská a Molnár ostávajú vo väzbe

Cviková ide na slobodu.

Ich sťažnosti neprešli. Jankovská a Molnár ostávajú vo väzbe
Na snímke bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti SR za Smer-SD Moniku Jankovskú odvádzajú v putách. Foto: TASR

Senát Najvyššieho súdu (NS) SR vo štvrtok (8. 10.) zamietol sťažnosti obvinenej bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej a obvineného sudcu Richarda Molnára, ako aj prokurátorky Úradu špeciálnej prokuratúry, podané proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici.

NS potvrdil, že obaja ostanú vo väzbe do 11. marca 2021. Tretia obvinená Denisa Cviková ide na slobodu. „Vo vzťahu k obvinenej Denise C., ktorej končí základná lehota trvania väzby v prípravnom konaní 11. októbra, na rozdiel od názoru sudcu pre prípravné konanie, senát pre neexistenciu kolúzneho dôvodu väzby túto obvinenú ihneď prepustil z väzby na slobodu a neponechal ju v nej do 11. októbra,” uviedla hovorkyňa NS Alexandra Važanová.

Všetky spomenuté osoby zadržali v marci spolu s ďalšími sudcami pre podozrenie z korupcie počas policajnej akcie Búrka. Národná kriminálna agentúra (NAKA) v tejto kauze obvinila 18 osôb a z nich 13 sudcov, pričom niektorí sú stíhaní na slobode, iní väzobne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko