Na hlavný obsah

Nemocnica v Žiline operuje iba pacientov s negatívnym testom na COVID-19

Povinná je aj domáca izolácia.

Nemocnica v Žiline operuje iba pacientov s negatívnym testom na COVID-19
Na snímke pavilón, ktorý je vyčlenený pre pacientov s ochorením COVID-19 vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) Žilina. Foto: TASR

Pacienti nastupujúci na plánovanú hospitalizáciu, operáciu či zákrok vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline majú od 13. októbra povinnosť preukázať sa negatívnym výsledkom PCR testu na ochorenie COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková. Test nemôže byť starší ako päť dní odo dňa jeho absolvovania.

„Povinný bude tiež záväzok pacientov dodržať pred nástupom do nemocnice 10-dňovú domácu izoláciu, v rámci ktorej bude povolené absolvovať PCR test,“ upozornila Záteková.

Podmienku testovania na koronavírus a domácej izolácie prijalo vedenie žilinskej nemocnice v súvislosti so zhoršením epidemiologickej situácie a nutnosťou zvýšenia ochrany pracovníkov nemocnice i samotných pacientov.

„Naším cieľom je poskytovať pacientom plánovanú zdravotnú starostlivosť čo najdlhšie, ako nám to epidemiologická a personálna situácia umožní. Spádová oblasť žilinskej nemocnice je však približne štvrť milióna obyvateľov a patria do nej aj regióny už aktuálne označené ako červené, čiže rizikové. Potrebujeme preto zvýšiť bezpečnosť a nastaviť prísnejšie opatrenia, aby sme minimalizovali riziko šírenia ochorenia, no zároveň mohli naďalej naplno pomáhať pacientom,“ zdôraznil medicínsky riaditeľ žilinskej nemocnice Igor Bízik.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny