Na hlavný obsah

Viaceré veľké mená nedokončia Giro pre pozitívne testy na koronavírus

Končia Kruijswijk či Matthews.

Viaceré veľké mená nedokončia Giro pre pozitívne testy na koronavírus
Na snímke holandský cyklista Steven Kruijswijk. Foto: TASR/AP

Na cyklistických pretekoch Giro d’Italia sa objavilo po dni voľna ďalších osem pozitívnych testov na koronavírus. V zoskupení Mitchelton-Scott sa po Simonovi Yatesovi objavili ďalší štyria infikovaní a tím oznámil, že jeho kompletná zostava z Gira odstupuje.

Všetky tímy v pondelok prešli kompletným plošným testovaním. Spolu sa v nedeľu a pondelok urobilo 571 testov. Medzi jazdcami sú dvaja pozitívni, ide o cyklistov tímu Jumbo-Visma a Sunwebu. Organizátori nezverejnili mená ani to, či uvažujú o zrušení podujatia. Čaká sa na verdikt zdravotníckych orgánov v krajine.

Jumbo-Visma na sociálnej sieti špecifikoval, že pozitívny bol Steven Kruijswijk, ktorý bol v celkovom poradí na 11. mieste. Neskoršie potvrdil meno aj Sunweb, ide o Austrálčana Michaela Matthewsa, tretieho v hodnotení bodovacej súťaže. Tú vedie Francúz Arnaud Démare (Groupama-FDJ) o 57 bodov pred Slovákom Petrom Saganom.

V realizačnom tíme Mitchelton-Scott mali štyroch pozitívne testovaných a jeho vedenie sa rozhodlo odstúpiť. Po jednom nakazenom majú aj realizačné tímy Ineosu a AG2R. Všetci pozitívni okamžite nastúpili do karantény.

„Nanešťastie sme dostali zlé správy v pondelok večer. Máme zodpovednosť a preto nasledovalo jasné rozhodnutie odstúpiť z Gira,“ citovala agentúra DPA generálneho manažéra tímu Brenta Copelanda.„Ja sa cítim fit. Nemôžem uveriť tomu, že som to dostal. Spolu s tímom sme dodržiavali všetky opatrenia,“ povedal Holanďan Kruijswijk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport