Na hlavný obsah

Jankovská sa priznala

Potvrdil to jej obhajca.

Jankovská sa priznala
Na snímke bývalá štátna tajomníčku ministerstva spravodlivosti SR za Smer-SD Monika Jankovská. Foto: TASR

Bývalá štátna tajomníčka Ministerstva spravodlivosti SR Monika Jankovská sa v stredu 25. novembra pred vyšetrovateľom NAKA priznala k trestnej činnosti. Počas prestávky výsluchu to vyhlásil jej obhajca Peter Erdős. Janskovská podľa neho k skutkom, z ktorých je obvinená, rozsiahlo vypovedala.

„Vypovedala a priznala sa k tomu a uviedla tie skutočnosti tak, ako ich vnímala a ako konala. Nespochybňujem to, že sa priznala. Priznala sa k svojej trestnej činnosti, vypovedala k tomu dosť rozsialo a tiež k tým skutkom, ktoré sú jej kladené za vinu a uviedla všetky okolnosti, ktoré sú jej známe o tom, ako sa tieto skutky stali,“ povedal Erdős.

Pripustil, že sa do istej miery priznala ku korupcii. „Z hľadiska delenia testných činov sú tam skutky, ktoré sú aj trestné činy korupcie. Priznala aj skutky týkajúce sa tejto trestnej činnosti, ale nie tak, ako sú popísané v kauze zmenky,“ vysvetlil.

Na otázku, či reagovala aj na to, či sa pozná s Marianom Kočnerom, odpovedal: „Podrobne sa vyjadrila k jednotlivým osobám, ktoré sú obvinené, ale aj tie, ktoré sú neobvinené a vyšetrovateľ sa na nich pýtal.“ Keďže Kočner patrí medzi obvinených, vyjadrovala sa podľa Erdősa aj k nemu.

Advokát ďalej prezradil, že výsluch bude pokračovať vo štvrtok. Jeho klientka je ochotná spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní a odpovedať na položené otázky. Vylúčil, že pristúpila k dohode s prokurátorom. „V tomto štádiu trestného konania nie je možné urobiť akúkoľvek dohodu.“

Moniku Jankovskú stíhajú pre korupčné trestné činy. Je obvinená z podplácania, prijímania úplatku aj zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Vo väzbe skončila po policajnej akcii Búrka. Ďalšie obvinenia jej pribudli po akcii Víchrica.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko