Na hlavný obsah

Matovič sa po protestoch ospravedlnil policajtom

Podľa Mikulca nemali zhromaždenia nič spoločné s pokojným prejavom.

Matovič sa po protestoch ospravedlnil policajtom
Na snímke vľavo premiér SR Igor Matovič a vpravo minister vnútra SR Roman Mikulec (obaja OĽANO). Foto: TASR

Príslušníci Policajného zboru SR zvládli utorkové (17. 11.) neohlásené zhromaždenia profesionálne a s rozvahou, za čo im patrí verejná úcta a vďaka. Na sociálnej sieti to napísal predseda vlády Igor Matovič (OĽANO).

Premiér: Urážky patrili mne

Policajti si podľa premiéra vypočuli tisíce oplzlých slov len preto, lebo hájili verejný poriadok. „Vulgárne slová, provokácie a posmešky od ‚slušných ľudí‘, ktoré v skutočnosti patrili mne, ale keď ma nemali poruke, na Vás si svoju slušnosť vyvŕšili,” vyhlásil.

Matovič sa policajtom zároveň ospravedlnil s nádejou, že zhromaždení si nabudúce uvedomia, že policajti nie sú ich nepriatelia len preto, že si robia svoju prácu.

Mikulec: Chceli vyprovokovať násilie

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) vyhlásil, že protesty nemali nič spoločné s pokojným prejavom názoru. Pred stredajším (18. 11.) rokovaním vlády potvrdil, že zranení boli viacerí policajti. „Boli tam ľudia, ktorí naozaj chceli vyprovokovať násilie a bitky, používali rôznu pyrotechniku, výbušniny a aj z tejto pyrotechniky boli zranení niektorí policajti,“ uviedol.

Páchateľov podľa Mikulca identifikovali. Niektorých zadržali, ostatných majú riešiť v ďalších konaniach. Hrozí im aj trestné stíhanie za útok na verejného činiteľa. Ako pripomenul, trestná sadzba je v tomto prípade do 24 rokov. „My budeme v tomto veľmi dôkladní a prísni,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko