Na hlavný obsah

Taliansko rozšíri zákaz vychádzania, zavedie ďalšie obmedzenia

Týkať sa budú obchodov či dopravy.

Taliansko rozšíri zákaz vychádzania, zavedie ďalšie obmedzenia
Na snímke zdravotníci v Taliansku poskytujú zdravotnú starostlivosť pacientovi s ochorením COVID-19 na JIS. Foto: SITA/AP/Domenico Stinellis

Taliansky premiér Giuseppe Conte podpísal v stredu (4. 11.) nadránom dekrét, ktorým od štvrtka v krajine sprísňuje opatrenia v boji s koronavírusom. Nočný zákaz vychádzania od 22.00 h do 5.00 h bude platiť v celom Taliansku, rovnako tak uzavretie obchodných centier cez víkendy a sviatky, píšu agentúry. Obmedzenia by mali platiť zatiaľ do 3. decembra.

Počas nočného zákazu vychádzania smú od štvrtka Taliani opustiť svoje domovy len kvôli ceste do práce alebo zo zdravotných dôvodov, pre oboje budú potrebovať potvrdenie. Vo vozidlách verejnej dopravy smú cestujúci obsadiť nanajvýš 50 percent kapacity, výnimku majú školské autobusy. Akékoľvek cestovanie však vláda neodporúča.

Na stredných školách bude povinne výučba na diaľku. Zatvoria sa tiež všetky múzeá. Zastavia sa tiež výletné lode plávajúce pod talianskou vlajkou, turistické i súkromné. Tie, ktoré sú už na ceste, musia pristáť do 8. novembra.

V Taliansku za utorok pribudlo 28 244 prípadov nákazy koronavírusom a 353 ľudí s chorobou COVID-19 zomrelo. Podľa agentúry Reuters je to prvýkrát od 6. mája, kedy bilancia obetí presiahla hranicu 300.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet