Na hlavný obsah

Čoraz bližšie k Slovensku. Kovový monolit sa objavil v Poľsku

Spozorovali ho pri moste vo Varšave.

Záhadný kovový hranol sa usídlil na brehu rieky Visla v poľskom hlavnom meste. Rozšíril tak sériu podobných objektov, ktoré sa v poslednej dobe objavili v Spojených štátoch a v Európe, uviedla agentúra AFP s tým, že ako prví si záhadný objekt všimli bežci pri rannom behu pozdĺž rieky. Následne sa snímky objavili na sociálnych sieťach a v miestnych médiách.

Útvar podobajúci sa objektu z púšte v americkom štáte Utah sa nachádza pri jednom z varšavských mostov na pravom brehu Visly, uviedla televízia TVN 24. „Každý výlet nad Vislou je neobyčajné dobrodružstvo. Pri prekročení rieky cez most Świętokrzyski sa na pravom brehu pláže objaví netypická inštalácia. Ak trávite čas v okolí Visly, nemôžete si ju nevšimnúť,“ odcitovala stanica zmienku zo sociálnej siete. Podľa televízneho reportéra objekt tvoria kovové dosky spojené v trojuholníkovom priereze a čiastočne je zapustený v zemi.

„Nie je to naša iniciatíva. Nemôžeme na ňu nijako reagovať, pretože stojí na pozemku, ktorý patrí povodiu Visly. Zrejme ide o akciu zdola,“ odkázala hovorkyňa radnice Karolina Galecká.

Podobný objekt prvý raz spozorovala 18. novembra v americkom Utahu posádka vrtuľníka pri sčítaní oviec, neskôr zmizol. Následne sa vyskytol tiež v horách v Kalifornii, na kopci v severnom Rumunsku a na pláži ostrova Wight v južnom Anglicku.

Nález a špekulácie, odkiaľ sa predmet vzal, vzbudil rozruch na sociálnych sieťach. Mnoho používateľov sa domnieva, že ide o umeleckú inštaláciu, podľa iných však mohli predmet umiestniť do púšte návštevníci z vesmíru. Ďalší dávajú vec do súvislosti so sci-fi filmom 2001: Vesmírna odysea Stanleyho Kubricka, v ktorom sa objavujú podobné čierne predmety vytvorené neznámym mimozemšťanom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet