Na hlavný obsah

Nitra je prvým finalistom hokejového Tipsport Kaufland Cupu

Druhým sa stane tím z východu Slovenska.

Nitra je prvým finalistom hokejového Tipsport Kaufland Cupu
Na snímke z¾ava Ivan Švarný, Martin Bodák, brankár Evan Cowley (všetci Nitra) a vpravo v pozadí Brendan Ranford (Slovan) v zápase 20. kola hokejovej Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Nitra 6. decembra 2020 v Bratislave. FOTO TASR - Pavel Neubauer

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v utorok (15. 12.) v odvetnom semifinálovom stretnutí Tipsport Kaufland Cupu nad Slovanom Bratislava 3:1 a postúpili do januárového finále. Prvý zápas v Nitre sa skončil triumfom Slovana 5:4.

Tréneri oboch tímov dali v odvetnom zápase šancu mnohým juniorom, nitrianskemu kormidelníkovi Stavjaňovi sa za dôveru odvďačili v 5. minúte. Peknú presilovkovú kombináciu zakončil Sýkora a hostia viedli. Do konca tretiny však Slovan vyrovnal zásluhou Urbánka.

V druhej tretine mali viac šancí Nitrania, najmä po faule Čaládiho ich mohol z trestného strieľania poslať do vedenia Gubo, ale Noskovič podržal Slovan. Najväčšiu šancu na domácej strane mal Jasenec, ale trafil iba žrď.

V tretej tretine mali šance oba tímy, ale rozhodnutie prišlo v poslednej desaťminútovke. Najskôr sa presadil obranca Vitáloš a o 29 sekúnd neskôr poslal Nitru do finále gól Minárika.

„Myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene. Naši mladíci zvládli zápas, som s ich hrou spokojný. Uvidíme, či dostanú priestor aj vo finále, pretože nikto nevie, čo bude,“ skonštatoval tréner víťazného mužstva Antonín Stavjaňa. „Čakal som, že rozdiel medzi našimi skúsenými hráčmi a hráčmi Nitry bude vidieť, ale nebolo to až také. V zostave sme mali niekoľko juniorov a bolo vidieť, že im chýba zápasová prax,“ povzdychol si jeho náprotivok la lavičke „belasých“ Roman Stantien.

O druhom finalistovi sa rozhodne v stredu medzi Popradom a Michalovcami, v prvom zápase zvíťazili „kamzíci“ na Zemplíne 1:0. Presný termín finále určia organizátori neskôr.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport