Na hlavný obsah

Pri požiari domu neďaleko Turčianskych Teplíc zomrel jeden človek

Na mieste zasahovalo 20 hasičov.

Pri požiari domu neďaleko Turčianskych Teplíc zomrel jeden človek
Na snímke hasiči zasahujú pri požiari domu v Abramovej. Foto: TASR

Jednu obeť si v utorok (29. 12.) ráno vyžiadal požiar rodinného domu v Abramovej (okres Turčianske Teplice). Pri udalosti zasahovali hasiči z Martina, Turčianskych Teplíc a dobrovoľní hasiči z Abramovej, Kláštora pod Znievom a Slovenského Pravna, informoval o tom TASR Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.

Požiar zasiahol interiér rodinného domu. Na mieste sa po príchode hasičov už nachádzala záchranná zdravotná služba. „Požiar sa hasičom podarilo do 20 minút lokalizovať. Z domu vyniesli jednu zranenú osobu, u ktorej následne konštatovali exitus. Po otvorení strechy rodinného domu hasiči zlikvidovali skryté ohniská požiaru,“ opísal Kypus.

Celý objekt po požiari príslušníci HaZZ, ktorí zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch, odvetrali a skontrolovali termokamerou. Na likvidácii požiaru pracovalo päť profesionálnych a 15 dobrovoľných hasičov so šiestimi kusmi techniky. Na miesto privolali zisťovateľa príčin požiaru. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny