Na hlavný obsah

Berlusconiho prepustili z nemocnice

Talianskeho expremiéra hospitalizovali pre srdcové problémy.

Berlusconiho prepustili z nemocnice
Na snímke Silvio Berlusconi. Foto: TASR/AP

Bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho prepustili v piatok (15. 1.) z nemocnice v Monaku, kde ho hospitalizovali pre problémy so srdcom. Oznámil to jeho hovorca, informovali agentúry AFP a AP.

Osemdesiatštyriročného miliardára a mediálneho magnáta prijali na kardiologickú kliniku v pondelok (11. 1.) na vyšetrenia po tom, ako mu počas pobytu na juhu Francúzska zistili nepravidelný srdcový rytmus. Vo štvrtok (14. 1.) Berlusconi na facebooku napísal, že jeho zdravotný stav je dobrý a absolvuje rutinné testy.

Berlusconiho naposledy hospitalizovali vlani v septembri, keď mu diagnostikovali nákazu koronavírusom, v nemocnici vtedy strávil 11 dní. Túto chorobu následne označil za „možno najväčšie utrpenie“ vo svojom živote. Spolu s ním sa nakazili aj dve z jeho detí a tiež jeho družka Marta Fascinová.

Berlusconi už nezastáva volený úrad, zostáva však na čele svojej stredopravicovej strany Forza Italia. V roku 2016 podstúpil kardiochirurgický zákrok na odstránenie potenciálne smrteľnej poruchy srdcovej činnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet