Na hlavný obsah

Minister Sulík podáva trestné oznámenie v kauze Marcela Slávika

V oznámení je päť konkrétnych prípadov.

Minister Sulík podáva trestné oznámenie v kauze Marcela Slávika
Na snímke minister hospodárstva a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku Richard Sulík. Foto: TASR

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) podáva na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie v prípade Marcela Slávika a jeho združenia. „Je to človek, ktorý vstupuje do stavebných konaní s absurdnými požiadavkami a trvá na nich, kým nedostane „sponzorské“ pre svoje združenie,“ povedal Sulík na štvrtkovej (21. 1.) tlačovej konferencii.

Slávikovou záľubou je podľa Sulíka zahlcovanie úradov legislatívnymi podmienkami a požiadavkami, ktorými chce zdržiavať proces výstavby a spôsobovať problémy developerom. „Neviem sa ubrániť pocitu, že mu ide len o peniaze, ktoré vyzbiera pre svoje združenie,“ podotkol Sulík.

V trestnom oznámení je spísaných a doložených päť konkrétnych prípadov. Staviteľov, ktorí sa stretávajú s rovnakými problémami, vyzval, aby sa na neho obrátili. Pre túto záležitosť zriadil Sulík osobitnú e-mailovú adresu (vtaci@mhsr.sk).

Marcel Slávik je predsedom Združenia domových samospráv, podľa medializovaných informácií žiada od developerov financie za to, že ich projekty nebude pripomienkovať, a tým zdržiavať tempo výstavby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko