Na hlavný obsah

Minister vnútra vymenoval Petra Kovaříka za policajného prezidenta

Mikulec si za svojím rozhodnutím stojí.

Minister vnútra vymenoval Petra Kovaříka za policajného prezidenta
Na snímke zľava minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) a nový prezident Policajného zboru SR Peter Kovařík počas tlačovej konferencie k jeho vymenovaniu 28. januára 2021. Foto: TASR

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) vo štvrtok (28. 1.) vymenoval Petra Kovaříka za prezidenta Policajného zboru (PZ) Slovenskej republiky. Po pondelkovom (25. 1.) verejnom vypočutí odporučil brannobezpečnostný výbor jeho vymenovanie, minister si vyžiadal ešte niekoľko dní na zváženie tohto rozhodnutia.

„Reflektujem aj odporúčanie Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť, nebolo to však to, čo ma nejakým spôsobom primälo k tomu, aby som vymenoval pán Kovaříka za prezidenta Policajného zboru. Verím, že toto rozhodnutie bude časom vnímané nielen ako správne rozhodnutie, ale aj ako to, čo pomohlo zvýšiť dôveru občanov SR v Policajný zbor,“ povedal minister Mikulec s tým, že za týmto rozhodnutím si stojí.

„Budem trvať na tom, aby sme pracovali a posúvali sa dopredu a tam, kde sme si stanovili ciele, aby sme ich aj dosiahli. Som pripravený bojovať ďalej a verím, že sa takto raz stretneme a budeme sa rozprávať o dôveryhodnosti v úplne iných číslach, aké máme dnes,“ povedal po svojom vymenovaní Kovařík.

„Policajný zbor musí byť apolitický a aj taký zostane, to chcem garantovať a budem to presadzovať, kým budem vo funkcii policajného prezidenta,“ dodal Kovařík na margo toho, že na rokovaní brannobezpečnostného výboru zaňho hlasovali aj opoziční poslanci.

Pozrite si viac v reportáži RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko