Na hlavný obsah

Prezidentka poslala Lučanského manželke list, pohreb bude v úzkom kruhu

Matovič aj Kollár posielajú smútočné vence.

Prezidentka poslala Lučanského manželke list,  pohreb bude v úzkom kruhu
Na snímke fotografia a zapálené sviečky pred Prezídiom Policajného zboru na Račianskej ulici v Bratislave na počesť zosnulého bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Foto: TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová napísala manželke zosnulého policajného exprezidenta Milana Lučanského kondolenčný list, predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) a premiér Igor Matovič (OĽANO) si jeho pamiatku uctia smútočnými vencami, ktoré poslali do Štrby. V rodnej obci bývalého policajného prezidenta sa v piatok (8. 1.) o 14.00 h koná posledná rozlúčka.

„Predseda Národnej rady SR Boris Kollár by sa za bežných okolností na pohrebe generála Lučanského veľmi rád zúčastnil,“ informovala jeho hovorkyňa Michaela Jurcová. Ako však dodala, v tejto chvíli predseda v plnej miere rešpektuje všetky platné epidemiologické naradenia a zároveň želanie pozostalých, aby sa pohreb konal v rodinnom kruhu. Pamiatku Lučanského si uctí smútočným vencom, ktorý Národná rada SR pošle do domu smútku v Štrbe.

Matovič posiela veniec, Pellegrini so Sakovou zapálili sviečku

„Veniec v mojom mene posielam, lebo to tak cítim a vôbec teraz neriešim pohnútky, prečo Milan Lučanský dospel k tomuto smutnému rozhodnutiu. Rovnako som rád, že sa aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) rozhodol dnes vyvesiť čiernu zástavu ako znak pietnej spomienky na bývalého policajného prezidenta,“ skonštatoval na sociálnej sieti premiér. Vencom chce Matovič podľa svojich slov vyjadriť Lučanskému uznanie za odvahu čiastočne čistiť Policajný zbor od mafie. Zároveň doplnil, že nie je ospravedlňovaním protizákonnej činnosti, z ktorej bol Milan Lučanský obvinený.

Bývalý predseda vlády Peter Pellegrini (Hlas-SD) na sociálnej sieti zverejnil video, v ktorom spolu s bývalou ministerkou vnútra Denisou Sakovou (Hlas-SD) zapálili na pamiatku Lučanského sviečku. „Hoci by sme teraz všetci chceli byť na jeho poslednej ceste pri ňom, rešpektujeme rozhodnutie rodiny ako aj všetky ďalšie okolnosti,“ dodal Pellegrini a uviedol, že spolu so Sakovou aj s ďalšími kolegami sa s Lučanským rozlúčia pri jeho hrobe v Tatranskej Štrbe o niekoľko dní.

Bývalý policajný prezident Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým vo väzbe pokúsil o samovraždu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko