Na hlavný obsah

Volko rozbehol sezónu fantasticky, má nový národný rekord

Atakoval aj svetový výkon roka.

Volko rozbehol sezónu fantasticky, má nový národný rekord
Na ilustračnej snímke slovenský atlét Ján Volko. Foto: TASR

Slovenský šprinér Ján Volko vstúpil víťazne do novej sezóny. Halový majster Európy z Glasgowa 2019 (Naša atletika Bratislava) vyhral v sobotu (30. 1.) na mítingu vo Viedni dvakrát v šprinte na 60 m. V prvej šesťdesiatke sa o prvenstvo podelil s Dánom Kojom Musahom, keď obaja dosiahli čas 6,71 sekundy. Druhú sériu vyhral za 6,68 – o stotinu pred Srbom Aleksom Kijanovičom a Rakúšanom Markusom Fuchsom (6,73).

„Je to dobrý vstup do sezóny, čas je dobrý a som s ním spokojný. Žiaľ, nevyšli mi štarty, trochu dlho nás štartér držal v blokoch, čakanie na výstrel bolo nezvyčajne dlhé. Na tom však nezáleží, hlavné je, že som zvíťazil,“ citoval 24-ročného Volka portál Slovenského atletického zväzu www.atletika.sk.

Volko tiež zlepšil na sobotnom medzinárodnom mítingu vo Viedni časom 21,04 sekundy vlastný slovenský halový rekord na 200 m. Pre zverenca trénerov Nade Bendovej a Róberta Kresťanka to bol jubilejný 20. slovenský seniorský rekord v kariére.

Bratislavčan na mítingu Indoor Track & Field Vienna v hale Ferryho Dusiku zlepšil časom vlastné národné maximum z 28. januára 2017 tiež vo Viedni o 7 stotín. Halový majster Európy na 60 m zaostal iba o dve stotiny sekundy za svetovým výkonom roka 2021 Čecha Pavla Masláka (21,02).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport