Na hlavný obsah

Žena mala manžela na vôdzke, spolu chceli obísť zákaz vychádzania

Manželia tvrdili, že dodržiavajú pravidlá týkajúce sa venčenia domácich miláčikov.

Kanadskému páru sa nevyplatil trochu kuriózny pokus porušiť nočný zákaz vychádzania v provincii Quebec. Polícia v meste Sherbrooke pristihla ženu, ako si vedie manžela na vôdzke. Strážnikom žena údajne tvrdila, že „venčila psa“ v blízkosti svojho bydliska. Obaja dostali pokutu. S odkazom na lokálne médiá o tom napísal spravodajský web BBC.

Provincia v snahe obmedziť šírenie koronavírusu zaviedla zákaz vychádzania medzi 20.00 h a 5.00 h v sobotu (9. 1.). Venčiť psa v blízkosti bydliska je však povolené. Pár videli okolo 21.00 h v sobotu krátko po tom, čo zákaz vychádzania vstúpil do platnosti. Manželia údajne polícii tvrdili, že dodržiavajú pravidlá týkajúce sa venčenia domácich miláčikov. Isabelle Gendronová z miestnej polície povedala denníku La Tribune, že pár sa strážnikov vôbec nespolupracoval. Obaja dostali pokutu vo výške 1 546 kanadských dolárov.

Polícia v celom Quebecu počas prvého víkendu, kedy zákaz nočného vychádzania začal platiť, udelila asi 750 pokút za porušenie pravidiel. Od začiatku pandémie sa podľa údajov americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa (jk) v Kanade preukázala nákaza koronavírusom u viac ako 677 000 ľudí, z nich 17 000 zomrelo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet