Na hlavný obsah

Zverejnili výsledky celoplošného skríningu, horšie okresy si testovanie zopakujú

Celková pozitivita bola 1,24 %.

Zverejnili výsledky celoplošného skríningu, horšie okresy si testovanie zopakujú
Predseda vlády SR Igor Matovič počas tlačovej konferencie po rokovaní 71. schôdze vlády SR. Foto: SITA

Počas celoplošného skríningového testovania sa prišlo otestovať 2 949 017 ľudí. Pozitívne testovaných bolo 36 547 osôb, miera pozitivity na Slovensku dosiahla hodnotu 1,24 %. Testovalo sa počas deviatich dní od 18. do 26. januára. O výsledkoch testovania informoval predseda vlády Igor Matovič (OĽANO).

Územie Slovenska sa teraz rozdelí na dve polovice po 36 okresov. Horšiu polovičku, v ktorej bola pozitivita nad 1,01 %, čaká tento víkend (30. – 31. januára) ďalšie kolo testovania. Oproti utorňajším (26. 1.) čiastkovým výsledkom došlo k zmene pri štyroch okresoch. Z druhého kola testovania vypadli okresy Bratislava a Kežmarok a, naopak, pribudli okresy Zvolen a Dolný Kubín.

Zdroj: Úrad vlády SR

„Počty hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 v nemocniciach neklesajú a stále okolo 100 ľudí denne zomiera v dôsledku ochorenia COVID-19. Čísla neklesajú ani po tom, ako bol 4. januára zavedený prísnejší lockdown. Chcem dúfať, že čoskoro prídu tie dni, keď pokles infikovaných v populácii uvidíme aj pri poklese hospitalizovaných a poklese mŕtvych,“ uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).

Od 8. februára začne na Slovensku platiť COVID automat. Podľa neho bude väčšina územia v bordovej fáze s tretím stupňom varovania. Na bordových územiach bude naďalej platiť zákaz vychádzania, vzťahovať sa už ale nebude na prechádzky do prírody či nevyhnutné nákupy. Testy budú, napríklad, potrebné aj pre ľudí, ktorí budú chcieť priviesť svoje deti do materských či základných škôl.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko