Na hlavný obsah

Bayern Mníchov vyhral MS klubov. Bavori oslavujú rekordnú šiestu trofej

Vo finále zdolali mexický tím Tigres o jeden gól.

Bayern Mníchov vyhral MS klubov. Bavori oslavujú rekordnú šiestu trofej
Futbalisti Bayernu Mníchov sú víťazmi MS klubov FIFA. Foto: SITA/AP

Futbalisti Bayernu Mníchov druhýkrát v histórii vyhrali MS klubov FIFA. Vo štvrtkovom (11. 2.) finále v katarskom Rajjáne zdolali mexický tím Tigres UANL 1:0 gólom Benjamina Pavarda z 59. minúty. Bavori po triumfe v Bundeslige, Nemeckom pohári, Lige majstrov, nemeckom Superpohári i Superpohár UEFA získali svoju šiestu trofej v sezóne. Zopakovali tak rovnaký úspech FC Barcelona z roku 2009.

Mníchovský tím bol od začiatku aktívnejší, mal častejšie loptu na kopačkách, hral kompaktne v obrane. Strelil aj prvý gól, keď v 18. minúte vystrelil z diaľky Kimmich, ale jeho zásah napokon neplatil. Uruguajský arbiter Ostojich sa išiel pozrieť na VAR a videl, že loptu ešte tečoval Lewandowski, poľský strelec sa však nachádzal v ofsajde. Bayernu táto situácia neuškodila, stále pokračoval v aktivite, ale v prvom polčase gól nepadol. Najbližšie bol k nemu v 34. minúte Sane, trafil iba brvno.

Po prestávke sa obraz hry nezmenil. Najskôr tesne minul bránku Tigresu Gnabry, no už onedlho Bayern viedol. Po prihrávke do šestnástky išiel Lewandowski do súboja s brankárom Guzmanom, lopta sa odrazila k Pavardovi, ktorý ju poslal do prázdnej brány. Aj tento gól si rozhodca pozrel na videu, ale tentoraz platil.

Mexický tím potom zmenil rozostavenie, osmeľoval sa smerom dopredu, potrestať ho mohol v 81. minúte Tolisso. Jeho pokus však pristál iba na ľavej žrdi. Na druhej strane sa takmer dostal z blízka do zakončenia Gignac, ale netrafil loptu. Bayern mal potom ďalšiu šancu, ale Costa napálil loptu iba do brankára. Napokon si však Bavori tesný náskok udržali a na tróne pre víťaza nahradili FC Liverpool. Trofej z rovnakého podujatia získali aj v roku 2013.

Tretie miesto obsadili futbalisti egyptského tímu Al-Ahly Káhira, ktorí zdolali brazílsky SE Palmeiras 3:2 po jedenástkovom rozstrele.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport