Na hlavný obsah

Bol na „covid listine“. Sekera znovu naplno trénuje

Mal tri negatívne testy na koronavírus.

Bol na „covid listine“. Sekera znovu naplno trénuje
Hráč Dallasu Stars Andrej Sekera (v strede) v zápase proti Nashvillu. Foto: SITA/AP

Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera sa vrátil do tréningového procesu vo svojom klube Dallas Stars po tom, ako strávil týždeň na „covid listine“. Podľa zámorských médií by mohol nastúpiť už v najbližšom domácom zápase NHL proti Chicagu Blackhawks.

Tridsaťštyriročný obranca musel v úvode mesiaca podstúpiť procedúry v súvislosti s covidovým protokolom, ktoré absolvujú osoby s pozitívnym testom na koronavírus, respektíve hráči, ktorí sa dostali do kontaktu s infikovaným. Musel sa izolovať a vynechal štyri zápasy.

Podľa Grega Wyshynského z ESPN.com sa odvtedy podrobil trom testom na koronavírus s negatívnym výsledkom. V pondelok (8. 2.) sa vrátil na ľad a absolvoval prvý tréning so svojimi spoluhráčmi. Je možné, že v noci na stredu (10. 2.) sa v zápase s Chicagom vráti do zostavy Stars. Ak by ešte nemohol nastúpiť, v defenzíve Dallasu by dostal ďalšiu šancu nováčik Joel Hanley.

Sekera v aktuálnej sezóne NHL nastúpil v piatich stretnutiach bez bodového zisku. V minulom ročníku sa so svojím tímom prebojoval až do finále Stanleyho pohára, kde Stars podľahli v šiestich zápasoch Tampe Bay. Z titulu sa vtedy tešil iný slovenský obranca Erik Černák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport