Na hlavný obsah

Kľúčový svedok vo viacerých kauzách František Böhm sa zastrelil

Pri incidente sa zranila aj jeho manželka.

Kľúčový svedok vo viacerých kauzách František Böhm sa zastrelil
Na snímke policajné auto pred rodinným domov v Plaveckom Štvrtku. Foto: FB/ Polícia - Bratislavský kraj

Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby František Böhm, ktorý figuroval aj v kauze Judáš, sa v noci na sobotu (13. 2.) zastrelil v obci na Záhorí, informuje TV Joj na svojom webe.

Pri incidente mal postreliť aj svoju manželku, podľa Denníka N sa mu pokúšala v samovražde zabrániť, pri čom ju Böhm neúmyselne zasiahol. Ženu ošetrovali záchranári.

„Krátko pred polnocou sme prostredníctvom tiesňovej linky 158 prijali oznámenie o postrelenej žene a zastrelenom mužovi, ktorí sa mali nachádzať v jednom z rodinných domov v obci Plavecký Štvrtok,“ píše na sociálnej sieti Polícia SR – Bratislavský kraj s tým, že prípad si vzhľadom na jeho závažnosť prebrala bratislavská krajská kriminálka.

Policajný prezident Peter Kovařík uviedol, že by bol nerád, keby sa v súvislosti s touto udalosťou šírili konšpirácie a špekulácie. „V žiadnom prípade sa nejedná o vraždu, ale podľa doterajších informácií F. B. spôsobil neúmyselné strelné zranenie svojej manželke a následne sa sám zastrelil. Ženu so zraneniami previezli do jednej z bratislavských nemocníc. F. B. zraneniu na mieste podľahol. Vyšetrovanie je vedené na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave, viac podrobností zatiaľ nie je možné zverejniť,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré RTVS poskytol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Böhm pri vyšetrovaní viacerých prípadov vrátane akcie Judáš či Texasan spolupracoval, vypovedal o korupčnom správaní vo vedení polície.

Böhm si mal podľa polície kupovať krytie úplatkami vo výške stoviek tisíc eur aj cez bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Böhma súd vlani v decembri prepustil na slobodu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko