Na hlavný obsah

NBA chce usporiadať tradičný Zápas hviezd. Veľké mená nie sú nadšené

Označujú ho za hlúposť či poriadnu facku.

NBA chce usporiadať tradičný Zápas hviezd. Veľké mená nie sú nadšené
Hráč Los Angeles Lakers LeBron James (vpravo) sa pokúša strieľať cez Isaiahu Stewarta z Detroitu Pistons. Foto: TASR/AP

Vedenie zámorskej basketbalovej NBA napriek stále nepriaznivej celosvetovej situácii spojenej s pandémiou koronavírusu plánuje v prvej polovici marca organizovať Zápas hviezd v Atlante. Profiliga o tom mala informovať jednotlivé kluby súťaže prostredníctvom obežníka. Akcia by sa mala konať 7. marca, no zatiaľ nie sú známe postupy, podľa ktorých by sa riadil príchod jednotlivých hráčov, ich testovanie a či by do hľadiska smeli aj diváci. Vedenie NBA o svojom pláne stále diskutuje s hráčskou asociáciou.

Tesne pred uvedeným termínom bude mať NBA za sebou prvú polovicu základnej časti, v lige by v tom čase bola prestávka medzi 4. a 11. marcom. Ako referuje vedenie súťaže, ani počas tejto pauzy by neprestali platiť zavedené postupy na boj proti šíreniu koronavírusu vrátane pravidelného testovania. Predpoklad je, že ani jeden z hráčov neodcestuje do zahraničia a pred pokračovaním základnej časti sa basketbalisti pripoja k tímom najneskôr dva dni pred ich prvým duelom.

Pôvodne sa Zápas hviezd NBA mal v aktuálnom ročníku konať v Indianapolise, no pandémia tieto plány úplne zmenila. Atlanta v minulosti hostila takúto akciu v rokoch 1978 a 2003. V budúcej sezóne by sa exhibícia mala uskutočniť v Clevelande, o rok neskôr v Salt Lake City a Indianapolis príde na rad v zime 2024.

LeBron James: Nechápem, načo nám je

Podľa rozohrávača De’Aarona Foxa z tímu Sacramenta Kings je organizácia Zápasu hviezd počas pandémie „hlúposť“. Je totiž viac ako pravdepodobné, že hráči na lavičkách budú mať povinne zahalené horné dýchacie cesty rúškami, týkať sa to bude aj trénerov. „Budem v tomto smere veľmi úprimný. Myslím si, že je to hlúposť. Musíme mať rúška počas súťažných duelov, tak aký je dôvod v takýchto časoch organizovať Zápas hviezd? Peniaze však hýbu svetom a práve preto to tak asi je,“ povedal Fox.

LeBron James z LA Lakers tiež nie je uvedenou myšlienkou nadšený. „Smerom k Zápasu hviezd v tejto sezóne necítim žiadne nadšenie a ani energiu. Nechápem, načo nám je teraz Zápas hviezd, ale taká je dohoda,“ povedal James, ktorý by voľno radšej využil na oddych. Namiesto toho jeho kroky pravdepodobne povedú do Atlanty. „Je to ako dostať poriadnu facku,“ podotkol.

„Stále sa musíme vyrovnávať s pandémiou a všetkým, čo so sebou priniesla. A my ideme hrať exhibíciu do mesta, ktoré je stále otvorené. Neteší má táto idea, ale nemám to vo svojich rukách. Ak sa dostanem do výberu, tak tam prídem. Budem tam však fyzicky, nie myšlienkami,“ doplnil LeBron James.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport