Na hlavný obsah

Nečakaný koniec nádejí. Vlhová o medailu z paralelných pretekov nezabojuje

Slovenka nezvládla kvalifikačnú jazdu.

Nečakaný koniec nádejí. Vlhová o medailu z paralelných pretekov nezabojuje
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila prvú kvalifikačnú jazdu utorňajších (16 .2.) paralelných pretekov na majstrovstvách sveta. V Cortine d’Ampezzo bude chýbať v hlavnej súťaži šestnástich najrýchlejších pretekárok. Svoju medailovú zbierku z MS tak nerozšíri.

Dvadsaťpäťročná slovenská reprezentantka brala v pondelkovej (15. 1.) alpskej kombinácii striebro. V utorok odštartovala predpoludňajšiu kvalifikáciu s číslom 1 v červenej dráhe, lenže svoju úvodnú jazdu nedokončila.

„Pretekári, ktorí nedokončia, neodštartujú alebo sú diskvalifikovaní v prvej jazde, neštartujú v jazde druhej. Iba pretekári s časmi v oboch kolách sú klasifikovaní,“ uvádza sa v pravidlách disciplíny na oficiálnej stránke Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

Vlhová si tak na svoju ďalšiu šancu zabojovať o cenný kov musí počkať do štvrtka 18. 2, keď príde na rad obrovský slalom žien. „Bohužiaľ, dnes to nevyšlo. Vypadla som v kvalifikácii hneď vo štvrtej bránke. Trochu ma zradil materiál, ale taký je šport. Aspoň si oddýchnem a pripravím sa na obrovský slalom,“ uviedla na svojom instagramovom profile.

V mužskej kvalifikácii sa číslom 40 predstavil slovenský reprezentant Andreas Žampa. Celkovo si pripísal 26. najlepší čas, čo mu so stratou 1,62 sekundy na najrýchlejšieho Švajčiara Loica Meillarda nestačilo na postup.

https://www.youtube.com/watch?v=2X5WFf93frs

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport