Na hlavný obsah

Od pondelka mali platiť prísnejšie opatrenia, vláda ich však v nedeľu neoznámi

Stane sa tak najskôr 1. marca.

Od pondelka mali platiť prísnejšie opatrenia, vláda ich však v nedeľu neoznámi
Na snímke zľava minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO), premiér SR Igor Matovič (OĽaNo) a hlavný hygienik SR Ján Mikas. Foto: TASR

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR potvrdil, že v nedeľu (28. 2.) sa neuskutoční mediálny výstup po online rokovaní vlády. V priebehu týždňa viedol premiér Igor Matovič (OĽANO) diskusie s odborníkmi o tom, ako zlepšiť aktuálnu epidemickú situáciu na Slovensku a zabrániť šíreniu koronavírusu.

Nové prísnejšie opatrenia mali pritom platiť od pondelka 1. marca. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 na Jednotke to naznačil aj minister práce Milan Krajniak (Sme rodina). Týkať sa mali napríklad nočného zákazu vychádzania od 20.00 h, meniť sa mali doterajšie podmienky pri chodení do práce.

Premiér: Dobrá robota sa podarila

Závery z rokovania vlády po diskusiách s odborníkmi budú známe zrejme v pondelok. Predseda vlády ešte vo večerných hodinách naznačil, finálny návrh opatrení sa mu podarilo presadiť. „Dobrá robota sa podarila. Som veľmi rád a verím, že naše spoločné návrhy na zmeny pomôžu,“ napísal na sociálnej sieti.

Čo malo platiť?

Podľa medializovaných informácií mal vzniknúť súbor desiatich oblastí, v ktorých sa nachádza viacero konkrétnych opatrení. Ich cieľom je zníženie mobility, spomalenie šírenia infekcie, zamedzenie importu nových variantov vírusu z rizikových krajín a zredukovanie nárastu hospitalizácií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko