Na hlavný obsah

Od pondelka môžu otvoriť aj záhradkárstva, športové podujatia musia vytvoriť bublinu

Uvoľňovanie opatrení sprevádzajú prísne pravidlá.

Od pondelka môžu otvoriť aj záhradkárstva, športové podujatia musia vytvoriť bublinu
Ilustračná snímka Foto: TASR

S prejdením na covidový automat sa od pondelka (8. 2.) môžu otvoriť aj záhradkárstva a opravovne šatstva. Umožňuje to vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Splniť však budú musieť prísne protiepidemické opatrenia, informovala hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková.

Dodala, že v prípade povolených športových podujatí, ktoré trvajú viac ako štyri dni, budú platiť podmienky takzvanej bubliny. Všetci účastníci vrátane osôb zabezpečujúcich priebeh podujatia okrem toho musia mať pri nástupe negatívny výsledok RT-PCR testu nie starší ako 24 hodín. Pri takomto podujatí ale nie je povolená účasť obyvateľstva a pre organizátorov budú platiť prísne hygienické opatrenia.

Opustiť priestor počas konania podujatia budú môcť iba tí, ktorí budú mať negatívny výsledok RT-PCR testu alebo antigénového testu nie starší ako 12 hodín. Počas podujatia sa nikto z takzvanej bubliny nesmie dostať do kontaktu s osobami mimo nej.

Podujatie treba nahlásiť najmenej 24 hodín pred jeho začiatkom príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva. Ten môže vzhľadom na vývoj epidemicekj situácie opatrenia sprísniť.

Nové podmienky tak povoľujú činnosť prevádzkam, v ktorých sa takéto podujatia môžu uskutočniť. Nesmú však poskytovať služby pre širokú verejnosť. Ide napríklad o štadión, halu alebo plaváreň.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko