Na hlavný obsah

Praktickú výučbu v autoškolách po týždni pozastavili

Urobili tak na odporúčanie hygienika rezortu dopravy.

Praktickú výučbu v autoškolách po týždni pozastavili
Na snímke vozidlo autoškoly. Foto: TASR

Od stredy (24. 2.) autoškoly prerušia svoju praktickú výučbu. Oznámilo to Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR, ktoré nariadilo prechod na dištančné vyučovanie na základe odporúčania rezortného hygienika. „Dôvodom je nezlepšujúci sa vývoj epidémie na celom Slovensku,“ uviedlo ministerstvo.

K zmene došlo po týždni, keď mohli autoškoly v niektorých okresoch vďaka Covid automatu rezortu dopravy vyučovať aj praktickú časť kurzov. „Na celom území sa vraciame do stavu pred 12. februárom. Od zajtra, 24. februára 2021, je povolená iba dištančná výučba teórie,“ dodalo ministerstvo.

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nom. Sme rodina) uviedol, že ho tento krok mrzí, je ale potrebné rešpektovať odporúčanie hygienikov aj zhoršujúcu sa epidemickú situáciu. „Počty nakazených sú stále mimoriadne vysoké, v tejto situácii musíme myslieť na všeobecnú ochranu zdravia. Viem, že autoškoly pristupovali v uplynulom týždni k praktickej výučbe zodpovedne, riziko nákazy je ale podľa odborníkov jednoducho privysoké.“

„Naďalej platí, že ak účastník vodičského kurzu nestihne zložiť skúšky v zákonnej lehote 12 mesiacov od prihlásenia sa do vodičského kurzu pre opatrenia proti šíreniu koronavírusu, jeho kurz sa predĺži o dobu, ktorá uplynie od začiatku platnosti obmedzujúcich opatrení až po ich ukončenie,“ vysvetlilo ďalší postup ministrestvo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko