Na hlavný obsah

Remišová: Očkovanie je jediný skutočný liek, jeho výhody prevyšujú riziká

Robert Fico trvá na dobrovoľnosti očkovania.

Remišová: Očkovanie je jediný skutočný liek, jeho výhody prevyšujú riziká
Na kombosnímke zľava predseda Smeru-SD Robert Fico a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová. Foto: SITA/ koláž RTVS

Vláda by mala verejnosti poskytnúť všetky informácie o výhodách aj nevýhodách očkovania. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to v nedeľu (14. 2.) uviedol poslanec a predseda Smeru-SD Robert Fico s tým, že trvá na dobrovoľnosti očkovania proti koronavírusu.

Ľudia by si podľa Fica mali vybrať, či budú mať potvrdenie o očkovaní alebo kvalitný test, vakcináciu opätovne označil za „obrovský biznis“ pre farmaceutické firmy.

Vicepremiérka a ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) označila očkovanie za jediný skutočný liek, ktorého benefity prevyšujú riziká. „Blížime sa k začiatku konca pandémie,“ uviedla členka vlády, podľa ktorej patrí Slovensko medzi najlepšie krajiny, čo sa tempa očkovania týka.

Máme jasný plán, tvrdí Fico

Očkujeme aj učiteľov, návrat detí do škôl je jednou z priorít vlády aj strany Za ľudí, do dvoch týždňov by sme mali mať zaočkovaných 20 000 učiteľov,“ dodala vicepremiérka a tvrdenia o biznise farmafiriem označila za zavádzanie. „Keď si kúpite hodinky za 20 000 eur, ich výrobca má z toho biznis, keď bývate v byte pána Ladislava Bašternáka, tiež má z toho biznis,“ uviedla Remišová s tým, že ak niekto niečo predá či vymyslí, má z toho aj zisk.

Fico v relácii predstavil niekoľkobodový plán, podľa ktorého by mala vláda postupovať. Navrhuje upokojenie situácie v koalícii, rokovanie so sociálnymi partnermi a zvýšenie finančnej pomoci pre ľudí a sektory ekonomiky, ktoré postihla koronakríza. „Je to jasný plán postavený na skúsenostiach z vládnutia,“ uviedol expremiér s tým, že je potrebné zastaviť konanie celoplošných testovaní.

Ľudia nechcú návrat mafie, mieni Remišová

Remišová pripomenula, že od stredy (17. 2) sa aj pre šírenie mutácií koronavírusu sprísňuje režim na hraniciach a dodala, že komunikácia v období krízy je niečo, na čom sa dá pracovať. „Je dôležite, aby si občania boli vedomí toho, že opatrenia chránia Slovensko, ďakujem, že ich vo veľkej miere dodržiavajú.“

Vicepremiérka vníma snahu Smeru-SD o dosiahnutie referenda za predčasné voľby ako ústavné právo, je presvedčená, že táto snaha nebude úspešná. „Ľudia si neželajú návrat mafie do zložiek štátu,“ uviedla. Podľa Fica je Slovensko v rozklade a vláda totálne zlyháva. „Ľudia chcú iný pohľad na riadenie štátu,“ myslí si.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko