Na hlavný obsah

Učitelia sa začnú očkovať už počas víkendu, na Slovensku sú vakcíny od AstraZenecy

Pre učiteľov je aktuálne voľných 21 700 termínov.

Učitelia sa začnú očkovať už počas víkendu, na Slovensku sú vakcíny od AstraZenecy
Na snímke zľava minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO) a minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR

Na Slovensku je už 21 600 dávok vakcín od firmy AstraZeneca, oznámil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO). Určené sú pre učiteľov a pedagogických pracovníkov, ktorí zabezpečujú prezenčnú výučbu v školách. Očkovanie sa spustí počas najbližšieho víkendu (13.- 14.2.).

„Sľubovali sme, že tak ako sa spustí prezenčná výučba, tak prioritne zaočkujeme učiteľov, ktorí ju zabezpečujú,“ uviedol Krajčí.

Systém očkovania pripravilo ministerstvo školstva. Šéf rezortu Branislav Gröhling (SaS) potvrdil, že prvá fáza bude trvať najbližšie tri týždne. „Keď prídu ďalšie vakcíny, budeme pokračovať,“ uviedol Gröhling. Pre učiteľov je aktuálne voľných 21 700 termínov, na ktoré sa môžu prihlásiť. „Mojou túžbou je, aby sme mali zaočkovaných učiteľov do leta, respektíve do začiatku budúceho školského roka, aby sme od septembra mohli spustiť celý vyučovací systém,“ dodal minister školstva.

Pedagogickí zamestnanci budú prerozdelení do dvoch skupín – do 55 rokov vrátane a viac ako 55 rokov. Zamestnanci nad 55 rokov sa budú očkovať od pondelka (15. 2.) a ich prihlasovanie by sa malo spustiť počas víkendu.

Učitelia sa budú na očkovanie prihlasovať na základe vyplneného formulára. Link na prihlasovanie rozpošle ministerstvo riaditeľom škôl v priebehu piatka (12. 2.). Pri očkovaní sa budú preukazovať potvrdením o tom, že sú učiteľmi alebo pedagogickými pracovníkmi, potvrdia im ich riaditelia škôl.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko