Na hlavný obsah

Uviazol v Alpách, našli ho po týždni. Výletníkovi pomohol prežiť aj jeho pes

Obaja sa teraz zotavujú.

Talian, ktorý sa vydal na výlet do Álp na severovýchode krajiny a uviazol v pustatine po tom, čo si zlomil členok, prežil vonku sedem ľadových nocí. Podľa jeho slov mu pomohol aj jeho pes. Vo štvrtok (18. 2.) objavili muža ležiaceho pri potoku záchranári, ktorí prehľadávali oblasť s vrtuľníkom, informoval v piatok (19. 2.) spravodajský portál BBC.

Tridsaťtriročný Talian z Terstu uviazol vo výške asi 700 metrov nad morom severne od mesta Udine na mieste, kde nemal signál. Záchranári ho objavili vďaka jeho izolačnej prikrývke, ktorá ležala vedľa neho, samotný muž bol zahrabaný v lístí. Výletníkovi sa podarilo dostať k potoku, takže sa mohol napiť. Našli ho pri vedomí, ale s ťažkými pomliaždeninami a bol tiež hladný.

Záchrannú službu kontaktovala v stredu (17. 2.) priateľka Taliana. Tá očakávala, že sa jej partner vráti v pondelok. Spočiatku sa však neznepokojovala, pretože jej partner sa už predtým vydával na podobné výlety a prespával v provizórnych prístreškoch alebo búdach.

Zachránený muž uviedol, že mu pomohol prežiť jeho pes Ash – kríženec, ktorý ho po celú dobu neopustil a robil mu spoločnosť. Muž sa teraz zotavuje v nemocnici, v starostlivosti odborníkov je aj pes.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet