Na hlavný obsah

V okresoch Trnava, Hlohovec a Piešťany sa školy neotvoria

Otváranie zakázal regionálny hygienik.

V okresoch Trnava, Hlohovec a Piešťany sa školy neotvoria
Pracovník školy meria teplotu žiakovi pred Základnou školou na Námestí Slovenského učeného tovarišstva v Trnave v pondelok 7. decembra 2020. Foto: TASR

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave zakázal od pondelka 8. februára otvorenie všetkých predškolských a školských zariadení na území okresov Trnava, Hlohovec a Piešťany. Úrad spresnil, že epidemická situácia v okresoch Trnava a Hlohovec je podľa covidového automatu na úrovni 4. stupňa varovania a v okrese Piešťany na úrovni 3. stupňa varovania.

„Vzhľadom na najvyšší stupeň varovania, vysokú mieru 7-dňovej incidencie, ktorá má len mierne klesajúci charakter, ako aj dokázanú prítomnosť vysokého percenta britskej mutácie v populácii, otvorenie škôl by mohlo viesť k ďalšiemu zhoršeniu epidemiologickej situácie vo výskyte ochorenia COVID-19,“ uviedol regionálny úrad vo vyhlásení pre okresy Trnava a Hlohovec.

Rozhodnutie v prípade Piešťan ovplyvnila aj jeho aktuálne riziková poloha. „Za rizikové z hľadiska ďalšieho šírenia ochorenia COVID-19 považujeme aj skutočnosť, že okres Piešťany susedí s dvoma okresmi (okres Trnava a Hlohovec), ktoré sú v najvyššom stupni varovania,“ dodáva hygienický úrad.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny