Na hlavný obsah

Bénes pod taktovkou legendy? Mönchengladbach by mal poviesť Xabi Alonso

Klub to zatiaľ nepotvrdil.

Bénes pod taktovkou legendy? Mönchengladbach by mal poviesť Xabi Alonso
Na snímke niekdajší vynikajúci futbalista Xabi Alonso. Foto: TASR/AP

Bývalý španielsky futbalista Xabi Alonso podľa nemeckých médií povedie v budúcej sezóne Borussiu Mönchengladbach. Informovali o tom periodiká Bild a Sport Bild, klub túto informáciu ešte oficiálne nepotvrdil.

„Nebudeme to komentovať, kontaktujeme vás, ak budeme mať o čom informovať,“ citovala agentúra DPA stanovisko Borussie, ktorej kmeňovým hráčom je aj slovenský reprezentant László Bénes. Momentálne hosťuje v FC Augsburg.

Vedenie bundesligistu musí hľadať náhradu za Marca Roseho, ktorý vo februári oznámil, že po tejto sezóne odíde. Zamieriť by mal do konkurenčnej Borussie Dortmund. Alonso v súčasnosti vedie rezervu Realu Sociedad San Sebastian, s nemeckým futbalom má skúsenosti, keďže tri roky pôsobil ako hráč Bayernu Mníchov.

Bývalý španielsky reprezentant Xabi Alonso sa počas úspešnej hráčskej kariéry stihol stať majstrom sveta a dvakrát aj šampiónom Európy. Dva razy sa tešil z víťazstva v Lige majstrov – v ročníku 2004/2005 s FC Liverpool a v sezóne 2013/2014 s Realom Madrid. Svojho času patril k najlepším záložníkom na svete.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport