Na hlavný obsah

O odklad termínu podania daňového priznania je možné požiadať aj emailom

Finančná správa takéto žiadosti akceptuje.

O odklad termínu podania daňového priznania je možné požiadať aj emailom
Daňové priznania treba podať do 31. marca. Foto: TASR

Hoci parlament zatiaľ neschválil novelu zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením koronavírusu, Finančná správa (FS) SR uznáva doteraz zaslané žiadosti o odklad daňového priznania emailom. Daňovníci ich môžu posielať aj naďalej, informovala vo štvrtok (25. 3.) hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Akceptujeme doteraz zaslané oznámenia o predĺžení lehoty na podanie daňového priznania a daňovníci ich môžu posielať aj naďalej, keďže im chceme vyjsť v ústrety zjednodušením komunikácie s nami. Zosúladenie dohodnutého zámeru s legislatívou je v kompetencii Národnej rady (NR) SR, ktorá sa tým má zaoberať v utorok 30. marca. Samozrejme, naďalej platí, že oznámenie môže daňovník doručiť aj prostredníctvom pošty, kuriérom, či doniesť na daňový úrad osobne,“ uviedla Rybanská.

Možnosť poslať oznámenie o odklade termínu podania daňového priznania k dani z príjmov za minulý rok prostredníctvom emailu schválila vláda v novele zákona 17. marca. Pre vládnu krízu však predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) aktuálnu schôdzu parlamentu prerušil do 30. marca. Daňovníci môžu požiadať o predĺženie lehoty na podanie daňového priznania bez udania dôvodu o tri mesiace, prípadne o šesť mesiacov v prípade príjmov zo zahraničia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika