Na hlavný obsah

Remišová verí v pokračovanie štvorkoalície, v opačnom prípade podá demisiu

Vládna kríza sa už nedá ďalej naťahovať, vyhlásila.

Remišová verí v pokračovanie štvorkoalície, v opačnom prípade podá demisiu
Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová. Foto: SITA

Ak sa rokovania nepohnú smerom k štvorkoalícii, predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová v pondelok (29. 3.) oznámi svoju demisiu. Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, ktorá je dočasne poverená aj vedením ministerstva spravodlivosti, to v nedeľu (28. 3.) uviedla na sociálnej sieti.

„Ak nedôjde k posunu v rokovaniach smerom k pokračovaniu štvorkoalície a výmene premiéra, v pondelok oznámim svoju demisiu. Vládna kríza sa nedá ďalej naťahovať,“ uviedla. Rokovania koaličných partnerov by mali pokračovať v nedeľu popoludní.

Remišová dodala, že do poslednej chvíle bojovala za aktuálnu koalíciu, najmä pre jej protikorupčné nastavenie. Je to podľa nej „prvá vláda, v ktorej má polícia naozaj voľné ruky.“ Oceňuje tiež, že sa počas tejto vlády začali vyšetrovať mnohé kauzy a podvody, na ktoré roky upozorňovala z opozície.

„Všetko som robila tak, aby sa naše ciele podarili, pretože vládna kríza sa nerieši v televíznych debatách, ale na rokovaniach v koalícii,“ vyhlásila predsedníčka Za ľudí, ktorá verí, že rovnaký záujem na zachovaní štvorkoalície majú aj ostatné tri koaličné strany a „nový premiér bude môcť čoskoro predstaviť pani prezidentke zostavu svojej vlády“.

Podpredsedníčka Za ľudí Mária Kolíková, ktorá už demisiu na post ministerky spravodlivosti podala, sa v nedeľu vyjadrila, že priestor na trojkoalíciu nevidí. Vyhlásila, že strana je jednotná. V nedeľu o 18.00 h bude o ďalších krokoch rokovať predsedníctvo strany.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko