Na hlavný obsah

Slovnaft Cup bude pokračovať, avšak bez tímov z nižších súťaží

Amatérske ligy sú prerušené.

Slovnaft Cup bude pokračovať, avšak bez tímov z nižších súťaží
Na snímke víťaz Slovnaft Cupu 2020 ŠK Slovan Bratislava. Foto: TASR

Terajší, v poradí už 52. ročník Slovenského pohára vo futbale Slovnaft Cupu, musel byť pre zlú epidemickú situáciu na Slovensku prerušený. Stalo sa tak pred 4. kolom, ktoré sa malo odohrať v októbri 2020. Pohárová súťaž dostala po minulotýždňových rokovaniach kompetentných opäť zelenú.

„Dohranie Slovenského pohára je pre Slovenský futbalový zväz (SFZ) dôležité, pretože jeho víťaz má zaručenú miestenku do európskych súťaží. SFZ preto aktívne hľadal spôsob, ako aktuálny ročník dokončiť,“ povedal vedúci oddelenia riadenia súťaží SFZ Miroslav Richtárik pre oficiálny web zväzu.

Ostane len elita

Smolu majú kluby z nižších súťaží, ktoré v pohári nevypadli. Súťaž sa totiž dohrá bez nich, nakoľko amatérske súťaže sú aktuálne prerušené. Tieto mužstvá budú v nasledujúcom ročníku zaradené do fázy, v ktorej ich teraz museli administratívne vyradiť. Ide o tímy z Rovinky, Rohožníka, Paty, Galanty, Lehoty pod Vtáčnikom, Sásovej, Belej, Bešeňovej, Príbeliec, Spišskej Belej, Kežmarku, Spišského Podhradia, Stropkova a košickej Slávie TU.

V hre o víťazstvo tak ostávajú mužstvá s profesionálnym štatútom – desať tímov z najvyššej súťaže Fortuna ligy a deväť z II. ligy. „V 5. kole má byť 16 mužstiev a momentálne ich máme 19. Z toho dôvodu bude šesť mužstiev súperiť o miestenku do 5. kola. Budú to tímy, ktoré sa spomedzi týchto 19 mužstiev umiestnili v minulom ročníku Slovnaft Cupu najhoršie – Dubnica, Šamorín (obaja vypadli v 2. kole), Podbrezová, Michalovce (obaja vypadli v 3. kole), Komárno a Košice (obaja vypadli v 4. kole). Ostatných 13 klubov postúpi bez boja do 5.kola. Dvojice určí žreb, hrať sa bude na jedno stretnutie, bez divákov a štadióny, ktoré budú hostiť zápasy 4. kola určí podľa aktuálnej epidemickej situácie SFZ. Tieto tri zápasy sú na programe 23. a 24. marca 2021,“ priblížil Richtárik.

Žreb zápasov 4. kola bude v piatok (12. 3.) na pôde SFZ. Následne 5. kolo je naplánované na 7. apríla, štvrťfinále by sa malo hrať hneď o sedem dní 14. apríla, prvé semifinálové duely by potom prišli na rad 28. apríla a ich odvety 5. mája. Ak by sa všetko odohralo, ako má, finálový zápas by sa mohol uskutočniť 19. mája.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport