Na hlavný obsah

Čaputová po návšteve zatvorených prevádzok: Niektorí by bez pomoci rodín neprežili

Verí, že k lepšej situácii pomôže aj očkovanie.

Čaputová po návšteve zatvorených prevádzok: Niektorí by bez pomoci rodín neprežili
Prezidentka Zuzana Čaputová počas návštevvy pracovníčok a pracovníkov prevádzok, ktoré boli cez pandémiu zatvorené. Foto: Facebook/Zuzana Čaputová

Potreba kompenzovania strát z obdobia pandémie, ako aj dodania ekonomike impulz na rozvoj a modernizáciu je veľkou úlohou dneška. Po návšteve prevádzok, ktoré museli byť pre protipandemické opatrenia mesiace zatvorené, to deň pred Sviatkom práce uviedla prezidentka Zuzana Čaputová.

„Všetci sa radujú z návratu do práce a veľmi sa tešia na svoje zákazníčky a klientov. Veľa však za uplynulé obdobie aj stratili. Niektorým sa príjem znížil tak, že bez pomoci svojich rodín by neprežili. Ďalší minuli všetky úspory, ktoré si odkladali niekoľko rokov alebo sa museli zadlžiť,“ napísala v piatok (30. 4.) na sociálnej sieti.

Prezidentka sa s pracovníčkami a pracovníkmi rozprávala aj o štátnej pomoci. Uviedla, že skúsenosti s ňou boli rôzne. „Niektorí ju dostali, no vo výške, ktorá nepostačovala na dôstojné živobytie. Iní cez sieť pomoci prepadli,“ priblížila. Podľa Čaputovej spája ľudí, ktorých stretla, obava zo zajtrajška. Verí preto, že sa pandemickú situácia na Slovensku výrazne zlepší aj vďaka očkovaniu.

„Ďakujem všetkým za poctivú prácu, ktorou prispievajú k rozvoju Slovenska. K zajtrajšiemu sviatku vám želám, aby ste mohli pracovať v dôstojných pracovných podmienkach a s adekvátnym ohodnotením. A v neposlednom rade, aby ste svoju prácu mali radi,“ vyslovila vďaku na záver.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko