Na hlavný obsah

Černák skóroval, Jaroš s prvým bodom, Matthews zažiaril hetrikom

Slovenským obrancom sa v NHL darilo.

Černák skóroval, Jaroš s prvým bodom, Matthews zažiaril hetrikom
Slovenský hokejový obranca v drese Tampy Bay Lightning Erik Černák (vľavo) sa raduje so spoluhráčmi. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový obranca Erik Černák pomohol v noci na nedeľu (11. 4.) v zámorskej NHL jedným gólom k víťazstvu Tampy Bay na ľade Nashvillu 3:0.

V 35. minúte zvýšil na priebežných 2:0 pre hostí, bol to jeho druhý presný zásah v sezóne. Tradičnou oporou Lightning bol Andrej Vasilevskij, ruský brankár zlikvidoval všetkých 36 striel súpera a zaknihoval si 25. shutout v profiligovej kariére, štvrtý v tomto ročníku.

San Jose prehralo na domácom ľade s Los Angeles 2:4, pri prvom góle domácich asistoval slovenský zadák Christián Jaroš. Zaznamenal tak prvý bod v sezóne a zároveň premiérový v drese Sharks.

Nedarilo sa Montrealu s Tomášom Tatarom, ktorý podľahol doma Winnipegu hladko 0:5 a pripísal si tretiu prehru za sebou. Dallas zvíťazil nad Floridou 4:1, v drese Stars sa tešil z triumfu aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral vyše 18 minút.

V ďalšom zápase Philadelphia doma zdolala Boston 3:2. Bruins sú stále bez slovenského brankára Jaroslava Haláka, ktorý mal pozitívny test na koronavírus.

Toronto zvíťazilo nad Ottawou 6:5, v domácom drese zažiaril Auston Matthews, najlepší strelec súťaže sa na výhre podieľal hetrikom a asistenciou.

Štyri body zaznamenal aj jeho spoluhráč z útoku Mitch Marner (1+3). Brankár Maple Leafs Jack Campbell dosiahol 11. víťazstvo v sérii od štartu sezóny, čo je rekord súťaže.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport