Na hlavný obsah

DAC skončil v Slovenskom pohári, vyradila ho Banská Bystrica

Obhajca Slovan jasne zvíťazil v derby.

DAC skončil v Slovenskom pohári, vyradila ho Banská Bystrica
Zo zápasu MFK Dukla Banská Bystrica - DAC Dunajská Streda. Foto: facebook.com/mfkduklabb

Hráči druholigovej Banskej Bystrice a obhajca titulu ŠK Slovan Bratislava sa stali semifinalistami Slovenského pohára 2020/2021 vo futbale. Hráči Dukly a zverenci niekdajšieho reprezentanta SR Stanislava Vargu v stredajšom (14. 4.) štvrťfinále zdolali fortunaligovú Dunajskú Stredu 3:2. „Belasí“ si v bratislavskom derby poradili s FC Petržalka pohodlne 5:1.

Tréner Dukly: Chlapcom patrí vďaka

Banská Bystrica sa ujala vedenia už v 2. minúte zásahom Ľuboša Kupčíka, ešte v prvom polčase však za favorita vyrovnal Jannik Müller. Po zmene strán získali hostia najtesnejší náskok gólom Danyla Beskorovajného, no vzápätí vyrovnal striedajúci Marek Frimmel. Keď sa už zdalo, že na rad prídu pokutové kopy, prekvapujúci triumf druholigistu zariadil v nadstavenom čase ďalší striedajúci hráč Viktor Tóth.

„Odohrali sme veľmi dobrý duel proti silnému súperovi. Chlapcom patrí vďaka, že k zápasu takto pristúpili a postúpili triumfom v riadnom hracom čase. Som rád, že sme odohrali takýto duel, našou prioritou však zostáva II. liga a boj o postup. Pohár je taký bonus,“ povedal priamo v prenose futbalnet.tv spokojný kouč domácich Varga.

Kormidelník Dunajskej Stredy Bernd Storck nemal dôvod na radosť. „Som veľmi sklamaný. Prehrali sme gólom v posledných minútach. Len veľmi ťažko hľadám tie správne slová. Chceli sme postúpiť, takže je to pre nás sklamanie,“ prezradil.

Jasná dominancia

Prvú šancu favorita ešte hostia prežili, Sokol vyboxoval tvrdú strelu Nona. Domáci sa však vedenia ujali rýchlo, v 13. minúte sa po štandardnej situácii dostala loptu k Abenovi a ten halfvolejom otvoril skóre. Onedlho vyšiel Slovanu signál z priameho kopu, Nono našiel na ľavej strane Rataa, po jeho hlavičkovom priťuknutí skóroval hlavou De Marco – 2:0. Potom sa ozvali Petržalčania a takisto to bolo po priamom kope, v neprehľadnej situácii v šestnástke sa lopta niekoľkokrát poodrážala a skončila tesne mimo bránky. Na opačnom konci si De Marco nabehol na roh Nona a Sokol vytesnil jeho hlavičku na žrď. Hosťujúci brankár neskôr ponúkol šancu súperovi nepresnou rozohrávkou, ktorú napravil zákrokom po strele Nona. V 40. minúte už inkasoval tretíkrát, Bajrič sklepol center Strelcovi a ten pohodlne zakončil do odkrytej siete.

Slovan mal jasný náskok a len minútu po zmene strán ho ešte zveľadil. Hneď v úvodnej akcii druhého polčasu Ratao našiel Daniela, ktorý zblízka upravil na 4:0. „Belasí“ aj za tohto stavu pokračovali vo festivale šancí, krížnu strelu Rataa zastavila až žrď a vzápätí Daniel nezužitkoval ponuku od De Marca, keď z niekoľkých metrov nenamieril do prázdnej bránky. Petržalka sa sympaticky snažila aspoň o čestný zásah, Ružinského prinútil k zákroku Horvát. Namiesto toho prišiel piaty gól Slovana, v 67. minúte ho po takmer exhibičnej akcii Strelca s Ožboltom vsietil Holman. Ružinský si poradil s technickým pokusom Gašparoviča a Hurný z dobrej pozície netrafil bránku, no Petržalka sa predsa len dočkala gólu. V 79. minúte Castellano prihral na hranicu päťky a De Marco si zrazil loptu do vlastnej siete – 5:1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport